Trabzon’un Asayiş Raporu – Son bir haftada neler oldu?

Trabzon’da son bir haftada 26 bin kişi sorgulandı.

Trabzon’un Asayiş Raporu – Son bir haftada neler oldu?

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da son bir haftada emniyet ekipleri tarafından 26 Bin kişi sorgulandı.

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 19-25 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen uygulamalarla ilgili bilgilendirme yapıldı. 

Yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi;

“Emniyet Müdürlüğümüz ilgili birimlerince; 19.08.2019-25.08.2019 tarihleri arasında yapılan uygulamalarda; FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalar neticesinde 2 şahıs yakalanmış, çıkarılmış oldukları adli makamlarca adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

İlimiz genelinde yapılan asayiş denetim ve kontrollerinde; toplam 26 bin 844 şahsın sorgulaması yapılmış, 683 Yabancı uyruklu şahsın denetim ve kontrolü gerçekleştirilmiş, 2 Adet Ruhsatsız Tabanca, 4 Adet Kurusıkı Tabanca, 7 Adet Fişek, 3 Adet Delici Kesici Alet, 4 Kök Hint Keneviri, 2,3 gr Skunk Esrar, 390 Paket Kaçak Sigara, 14 lt Kaçak İçki ele geçirilmiştir.

 Ayrıca; Fuhuşla mücadele kapsamında, 1 Fuhuşa Teşvik Aracılık Yer Temin Etme olayı ile ilgili olarak 2 şüpheli şahıs yakalanmış ve 15 bayan hakkında Kabahatler Kanunundan işlem yapılmıştır. Ülkeye illegal yollardan giriş yapan 2 yabancı uyruklu şahıs sınırdışı edilmiş ayrıca 76 düzensiz göçmen sınırdışı edilmek üzere Geri Gönderme merkezine teslim edilmiştir. Meydana gelen Bisiklet ve Motosiklet Hırsızlığı ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde 1 Motosiklet ele geçirilerek sahibine teslim edilmiş, Açıktan Hırsızlık olayı ile ilgili olarak çalınıp satılan fındıkların parası olan 390 TL ele geçirilerek sahibine teslim edilmiştir. Değişik suçlardan arama kaydı olan toplamda (38) şahıs yakalanmıştır. Kayıp olduğu bildirilen (3) şahıs bulunmuştur. Emre Aykırı Davranış, Dilencilik, Sarhoşluk ve Diğer Konularla ilgili olarak 8 şahsa Kabahatler kanunundan işlem yapılmıştır. Kasten Yaralama, Taksirle Yaralama, Tehdit, Kayıp Eşya, İş Kazası, Hakaret, Mala zarar Verme, Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma, Evden Hırsızlık, İntihara Teşebbüs, Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma, Açıktan Hırsızlık suçları başta olmak üzere (73) olay aydınlatılmış ve (239) şüpheli hakkında işlem yapılmıştır. Farklı gün ve saatlerde parklar (202) kez kontrol edilirken, (385) işyeri kontrol edilmiştir.

Trafik ekiplerimizce yapılan denetimlerde ise; Toplam 9 Bin 354 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, 2 bin 109 araç sürücüsüne ve tescil plakasına toplam 539 bin 286 TL cezai işlem uygulanmıştır. Çevreye rahatsızlık veren, gürültü çıkaran, abartı egzoz kullanan 26 araç sürücüsüne trafik idari para cezası karar tutanağı düzenlenmiştir.

Bu kapsamda; Emniyet kemeri denetiminde 3 Bin 93 araç kontrol edilmiş, 28 araç sürücüsüne, Motosiklet denetimlerinde 39 araç kontrol edilmiş, 28 araç sürücüsüne, Yolcu taşıyan araç denetiminde 504 araç kontrol edilmiş, 163 araç sürücüsüne, Yük Taşımacılığı yapan araçların denetiminde  bin 844 araç kontrol edilmiş, 116 araç sürücüsüne, Alkol denetimlerinde 791 araç kontrol edilmiş 16 araç sürücüsüne, Radarlı hız denetiminde ise 485 araç/sürücüye işlem yapılmıştır. Yapılan denetimlerde 18 araç trafikten men edilmiştir.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber