Trabzon’un asayiş raporu! Bir haftada neler oldu?

Trabzon’da son bir haftadaki asayiş raporu.

Trabzon’un asayiş raporu! Bir haftada neler oldu?

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri son bir haftada 10 Bin 205 kişinin sorgulamasını yaptı.

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü 14-20 Aralık 2020 tarihleri arasında yapılan denetimlerle bilgilendirmede bulundu.

Emniyet Müdürlüğünce FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; 2 şahıs yakalandı, yakalanan şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Daha önceden gözaltında bulunan bir şahsın adli makamlara sevki sağlanırken, çıkarılmış olduğu adli makamlarca adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Ayrıca Mersin ve Erzurum illerinde yürütülen ayrı dosyalar kapsamında 2 şahsın ifadesi alınarak emniyetten serbest bırakıldı.

Trabzon genelinde yapılan denetim ve kontrollerinde toplam 10 bin 205 şahsın sorgulaması yapılırken, 33 Yabancı uyruklu şahsın denetim ve kontrolü gerçekleştirildi. 3 Tabanca, 22 Fişek, 112,75 gr Esrar Maddesi, 1 adet Ecstasy Hap, 1,22 gr Metamfetamin, 15,33 gr Hint Keneviri Tohumu, 8 litre Kaçak İçki, 90 kg İnşaat Demiri (Hırsızlık), 1 Araç (Oto Hırsızlığı) ele geçirildi.

Ayrıca; Cezaevinden tahliye edilen 1 yabancı uyruklu şahıs sınırdışı edildi. Emre Aykırı Davranış, Sarhoşluk, Rahatsız Etme, Hıfzıssıhha Kanunu ve diğer konularla ilgili 282 şahıs hakkında idari işlem yapıldı. Değişik suçlardan arama kaydı olan toplamda 49 şahıs yakalandı. Kayıp olarak aranan 2 şahıs bulundu. Taksirle Yaralama, Hakaret, Kasten Yaralama, Hakaret, Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma ve Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma suçları başta olmak üzere 215 olay aydınlatıldı ve 268 şüpheli hakkında işlem yapıldı, Farklı gün ve saatlerde parklar 259 kez kontrol edilirken, Bin 958 işyeri kontrol edildi.

Trafik ekiplerince yapılan denetimlerde ise; toplam 8 Bin 579 araç ve sürücüsü kontrol edildi. Bin 443 araç sürücüsüne ve tescil plakasına toplam 541 Bin 117 TL cezai işlem uygulandı. 

Bu kapsamda; Emniyet kemeri denetiminde Bin 928 araç/sürücü kontrol edilirken, 9 araç sürücüsüne, Motosiklet denetimlerinde 41 araç/sürücü kontrol edilirken, 23 araç/sürücüsüne, Yolcu taşıyan araç denetiminde 895 araç/sürücü kontrol edilirken, 58 araç/sürücüsüne, Yük Taşımacılığı yapan araçların denetiminde 2 Bin 663 araç/sürücü kontrol edilirken, 716 araç/sürücüsüne, Alkol denetimlerinde Bin 29 araç kontrol edilirken, 18 sürücüye, Radarlı hız denetiminde ise 413 araç/sürücüsüne, Egzoz ve kesik yay araçlar üzerinde yapılan denetimlerde 32 araç/sürücüsüne cezai işlem yapıldı. Yapılan denetimlerde 131 araç trafikten men edildi.

Haber61 - Haber Servisi - 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber