Trabzon’un Asayiş raporu

Trabzon’da son bir haftada asayiş yönünden bakın neler oldu?

Trabzon’un Asayiş raporu

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da son bir haftada yapılan asayiş uygulamalarında 22 Bin 647 şahsın sorgulaması yapıldı.

Trabzon il Emniyet müdürlüğünden yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi;

FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalar neticesinde 4 şahıs yakalanmış, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs yakalanarak cezaevine teslim edilmiş,

Ankara ilinde yürütülen dosya kapsamında; 2 şahıs yapılan operasyon ile yakalanarak gözaltına alınmış işlemlerinin ardından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim edilmiş,

Ağrı ilinde yürütülen dosya kapsamında; 1 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, müdürlüğümüzdeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından SEGBİS yöntemi ile çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır.

İlimiz genelinde yapılan asayiş denetim ve kontrollerinde;

Toplam (22.647) şahsın sorgulaması yapılmış, 979 Yabancı uyruklu şahsın denetim ve kontrolü gerçekleştirilmiş, 4 Adet Ruhsatsız Tabanca, 5 Adet Kurusıkı Tabanca, 51 Adet Fişek, 2 Adet Delici Kesici Alet, 0,7 gr Esrar, 1 Kök Hint Keneviri ele geçirilmiştir.

Ayrıca; Fuhuşla mücadele kapsamında 2 yabancı uyruklu bayan şahıs geri gönderme merkezine teslim edilmiş, ülkeye yasadışı yollardan giriş yapan 1 yabancı uyruklu bayana 3.549 TL. idari para cezası uygulanmış, 17 bayan hakkında Kabahatler Kanunundan işlem yapılmıştır. Çeşitli suçlar ile ilgili 3 yabancı uyruklu şahıs sınırdışı edilmiş, 3 şahıs ise geri gönderme merkezine teslim edilmiştir. İlimizde meydana gelen Bisiklet ve Motosiklet Hırsızlığı olayı ile ilgili olarak 2 şüpheli şahıs yakalanmış ve 1 Motosiklet ele geçirilmiştir. Marka Kanununa Muhalefet ile ilgili yapılan çalışmalarda 186 adet Taklit Ürün ele geçirilmiştir. 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun kapsamında başta vatandaşın huzurunu bozan, kamu düzeni ve güvenliğine aykırı hareket eden 9 şahıs hakkında idari işlem yapılmış, 19 dilenci yakalanarak zabıtaya teslim edilmiş ve 1 şahsa Yasadışı Bahisten işlem yapılmıştır. Kapatma saatine uymayan 2 İnternet Kafe, 2 Alkol satışı yapan büfe ile ilgili olarak işlem başlatılmıştır. Değişik suçlardan arama kaydı olan toplamda (46) şahıs yakalanmıştır. Kayıp olduğu bildirilen (8) şahıs bulunmuştur. Kasten Yaralama, Taksirle Yaralama, İş Kazası, Kayıp Eşya, Tehdit, Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma, Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma, İşyerinden Kurumdan Hırsızlık, 6136 SKM suçları başta olmak üzere (81) olay aydınlatılmış ve (245) şüpheli hakkında işlem yapılmıştır. (283) işyeri ve (509) park kontrol edilmiştir.

Trafik ekiplerimizce yapılan denetimlerde ise;

Toplam (11.500) araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, 2.699 araç sürücüsüne ve tescil plakasına toplam 685.349 TL cezai işlem uygulanmıştır. Çevreye rahatsızlık veren, gürültü çıkaran, abartı egzoz kullanan 34 araç sürücüsüne trafik idari para cezası karar tutanağı düzenlenmiştir. 

Bu kapsamda; Emniyet kemeri denetiminde 3.035 araç kontrol edilmiş, 63 araç sürücüsüne, Motosiklet denetimlerinde 61 araç kontrol edilmiş, 43 araç sürücüsüne, Yolcu taşıyan araç denetiminde 1.930 araç kontrol edilmiş, 254 araç sürücüsüne, Yük Taşımacılığı yapan araçların denetiminde 982 araç kontrol edilmiş, 78 araç sürücüsüne, Alkol denetimlerinde 1.853 araç kontrol edilmiş 35 araç sürücüsüne, Radarlı hız denetiminde ise 503 araç/sürücüye işlem yapılmıştır. Yapılan denetimlerde 32 araç trafikten men edilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber