Trabzon’un Asayiş bülteni - Emniyet ve jandarma bölgelerinde…

Trabzon’da son bir haftada emniyet ve jandarma bölgelerinde yapılan denetimler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Trabzon’un Asayiş bülteni - Emniyet ve jandarma bölgelerinde…

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Valiliği 4-11 Kasım 2018 tarihleri arasında Trabzon il genelinde yapılan denetim ve operasyonlarla ilgili bilgilendirme yaptı.

Yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi;

İl Emniyet Müdürlüğü Sorumluluk Sahasında;

Emniyet Müdürlüğümüzce FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; 6 şahıs yakalanmış, 1 şahıs emniyetteki işlemleri ardından serbest bırakılmış, 2 şahsın gözaltı işlemleri devam ederken, 2 şahsın adli makamlara sevki sağlanmış, 1 şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken 1 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. 1 şahsın ise dosya kapsamında diğer illere sevki sağlanmıştır. Ayrıca daha önce gözaltında bulunan 1 şahıs adli makamlara çıkartılmış, tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

İlimizde genelinde yapılan asayiş denetim ve kontrollerinde ise; 459 Yabancı uyruklu şahısın denetim ve kontrolü gerçekleştirilmiş, 6 Adet Ruhsatsız Tabanca, 4 Adet Kurusıkı Tabanca olmak üzere 10 Adet tabanca, Bu tabancalara ait 122 adet mermi 1 Adet Av Tüfeği, 17,53 Gr. Esrar, 2,5 Adet Ectasy, 840 Paket Kaçak Sigara, 19 LT. Kaçak İçki, 5 adet Oyun Zarı ve Oyun Pulları, 90 Kg. Nargile Tütünü ele geçirilmiştir.

Ayrıca; 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanununa muhalefetten 4 Konaklama Firmasına, Küçük yaşta çocuk bulundurmaktan 2 İnternet Kafeye, 3572 sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına Dair Kanuna muhalefetten ruhsatsız işletilen 1 kafe ve 1 kıraathane hakkında yasal işlem başlatılması sağlanmıştır. Değişik suçlardan arama kaydı olan (87) şahıs yakalanmış, Kayıp olduğu bildirilen (8) şahıs bulunmuş, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’ndan başta vatandaşın huzurunu bozan, kamu düzeni ve güvenliğine aykırı hareket eden (60) şahsa işlem yapılmış, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, Uyuşturucu, İntihar, Cinsel İstismar, Dolandırıcılık Hırsızlık suçları başta olmak üzere toplam (61) olay aydınlatılmış ve  (81) şüpheli şahıs yakalanmıştır.İlimiz merkez ve ilçelerinde okul çevrelerinde bulunan 303 adet park ve bahçelerin ise denetimi sağlanmıştır.

Trafik ekiplerimizce yapılan denetimlerde ise; Toplam (14.751) araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, 2.421 araç sürücüsüne toplam 653.314 TL cezai işlem uygulanmıştır. Çevreye rahatsızlık veren, gürültü çıkaran, abartı egzoz kullanan 31 araç sürücüsüne trafik idari para cezası karar tutanağı düzenlenmiştir.

Bu kapsamda; Emniyet kemeri denetiminde 3.070 araç, 113 araç sürücüsüne, Motosiklet denetimlerinde 342 araç, 36 araç sürücüsüne, Yolcu taşıyan araç denetiminde 2.517 araç, 194 araç sürücüsüne, Yük Taşımacılığı yapan araçların denetiminde 3.845 araç, 63 araç sürücüsüne, Okul Servis araçları denetiminde 549 araç, 9 araç sürücüsüne, Alkol denetimlerinde 1.679 araç kontrol edilmiş, 46 araç sürücüsüne işlem yapılmıştır. Radarlı hız denetiminde ise 430 araca işlem yapılmıştır. Yapılan denetimlerde 70 araç trafikten men edilmiştir.

İl Jandarma Komutanlığı Sorumluluk Sahasında; 

İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması için asayiş olayları kapsamında icra edilen asayiş olayları devriye faaliyetleri ve müdahale edilen olaylar sonucu; 09 Kasım 2018 Cumartesi günü 09.00-23.00 saatleri arasında yapılan Huzur ve Güven Uygulaması kapsamında sorumluluk bölgemizde toplam (201) Jandarma personeli ile sahil ve koşu yolları, cadde, sokak ve (112) umuma açık eğlence yeri kontrol edilmiş, (3.139) şahıs, (1.147) araç sorgusu yapılmış, değişik suçlardan aranan (3) şahıs yakalanmış, (4) kişiye toplam (216 TL.) idari para cezası ve (21) araca (8.482,00 TL.) para cezası uygulanmıştır. 

10 Kasım 2018 günü saat 10.00 sıralarında şüpheli H.Ö. isimli şahıs ile şizofren hastası kardeşi maktul S.Ö. isimli şahıs arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu, şüpheli H.Ö. elinde bulunan orakla maktul S.Ö.’ in kafasına defalarca vurmak suretiyle öldürmüştür. Şüpheli şahıs suç aletini olay yerine bırakarak ormanlık alana doğru kaçmış olup, firari olan şüpheli şahıs aynı gün saat 17:40 sıralarında yakalanmıştır. Şüpheli H.Ö. 11.11.2018 günü sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir. 

Ayrıca; Kasten Yaralama, Hakaret ve Tehdit olayları başta olmak üzere meydana gelen (58) asayiş olaylarında (89) şüpheli şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, Çeşitli suçlardan aranan (11) şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş ve (7) hacizli araç yakalanarak yediemin otoparkına teslim edilmiştir. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele kapsamında yapılan çalışmalar sonucu;

05 Kasım – 11 Kasım 2018 tarihleri arasında, yapılan istihbarı çalışmalar ve Adli Makamlardan alınan arama kararına istinaden şüpheli O.B ve E.S.  isimli şahsa ait ev ve eklentilerinde yapılan aramada; 20 gr. Esrar Maddesi, 5 Adet 9 mm Tabanca Fişeği, 1 Adet Tabanca Şarjörü, 1 Adet Esrar İçme Aparatı (BONG) malzemeleri ele geçirilmiş olup şüpheli şahıslar sevk edildikleri adli makamlarca adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber