"Trabzon'un 1 Kasım'daki tavrı çok önemli"

CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, 1 Kasım seçimlerinde Trabzon'un tavrı ve tarzının çok önemli olduğunu belirtti. CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, partisinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk alanında düzenlediği etkinliğe

"Trabzon'un 1 Kasım'daki tavrı çok önemli"

CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, 1 Kasım seçimlerinde Trabzon'un tavrı ve tarzının çok önemli olduğunu belirtti.

CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, partisinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk alanında düzenlediği etkinliğe katıldı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Haluk Pekşen ve diğer milletvekilli adayları Yavuz Karan, Ahmet Kaya, Murat Özçilingir, İlker Bakıoğlu ve Cemil Bozbaş, Atatürk anıtına çelenk sundular.

Pekşen, burada yaptığı açıklamada, 19 Mayıs 1919'da İstanbul'dan Samsun'a çıkan Mustafa Kemal Atatürk'ün yalnızca Türk ulusunun kaderini değil, insanlığın kaderini yazan adam olduğunu söyleyerek, "Yalnızca Mustafa Kemal Atatürk için söylenen sözleri Gandi'den Churchill'e kadar, hepiniz biliyorsunuz. Böylesine büyük bir dahiye bizler CHP olarak büyük bir sevgiyle ve bağlılıkla anmaya devam edeceğiz. Asıl Türkiye Cumhuriyeti'nin kimler tarafından nasıl şekilleneceği değil. Bundan sonra CHP ile hangi coşkusu ile devam edeceğidir. CHP, bizler ve Cumhuriyet çok alçaklar görmüştür. Çok ihanetler gördü. CHP'liler hayatlarında hiç kimseden bir şey beklemeksizin yürümeye devam edecekler. Bizler yalnızca Cumhuriyete, yalnızca Atatürk'e bağlılığa, yalnızca çağdaşlığa, yalnızca demokrasiye, adalete ve hukuka bağlılıkta ödünsüz bir şekilde yürümeye devam edeceğiz. CHP'li olmak kolay değildir. En önce birinci koşulu adam olmaktır. Biz adam olmaya devam edeceğiz" dedi.

"1 KASIM SEÇİMLERİNDE TRABZON'UN TARZI VE TAVRI ÇOK ÖNEMLİDİR"

Pekşen, Trabzon'un Cumhuriyeti kuran, insanlık tarihine söz söylemeyi başaran önemli şehirlerden biri olduğunu belirterek, "İnsanlık tarihine siyasi, ekonomik ve sosyal her anlamda yön veren bir kent Trabzon. Türkiye'nin yakın tarihinde Trabzon'dan çeşitli mesajlar verildi. Bu verilen mesajlarda aslında temel kurgu. Cumhuriyetin kurucu kentinde kaynaklanmıştır. Bundan bin yıl ve 500 yıl önce dünyanın kültürünü, ekonomisini ve yaşamsal alanları etkileyen şehirlerin başında Trabzon gelmektedir. AK Parti iktidarından önce dünyanın en önemli kentlerinden biridir Trabzon. Türkiye'nin 1 Kasım'da yapacağı seçimlerde Trabzon'un tavrı ve tarzı çok önemlidir. Bu ülkeye meydan okuyan bir siyasal anlayış var. Halkın iradesini yok sayan "saray'ın iradesi mi tartışılacak 1 Kasım'da, yoksa halkın iradesi mi? Türkiye buna karar verecek. Cumhuriyet, demokrasiye mi sahip çıkacak, yoksa baskıya zulme mi boyun eğecek? Elbette Trabzonlu bunun hak ettiği yanıtını verecektir. Dünyanın hiçbir yerinde gözyaşları dökmeden giden bir diktatöre rastlanılmamıştır. Bir ülke için en büyük lütfüdür cumhuriyet, eğer Cumhuriyetin kazanımlarına Türkiye sahip çıkmasaydı, Ortadoğu'da emsallerinin ne halde olduklarını gördüklerinde neyin olacağını görmek mümkün. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başarısını görmek istiyorlarsa, Türkiye'nin komşularına ve onların geçmişlerine bir baksınlar. Birde Mustafa Kemal'in yarıştığı, rakibimiz dediği uygar dünyadakilerine baksınlar. Kim nerede olduğunu çok daha kolay görecektir. Türkiye Ortadoğu bataklığından çıkmayı 1 Kasım'da başaracaktır. Dünyanın hiçbir yerinde zulmedenler kazanmamıştır. Türkiye 1 Kasım'dan sonra özgür kalacak ve halkın dediği olacak" ifadelerini kullandı.

KARANFİL DAĞITTILAR

CHP Trabzon Milletvekili Pekşen ve beraberindekiler, Ortahisar ilçesinin Uzunsokak, Kahramanmaraş ve Kunduracılar caddesinde esnaflara ve vatandaşlara 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolaysıyla karanfil dağıttılar. Pekşen, ziyaretler sırasında sorunları da dinleyerek notlar aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler