"Trabzonspor’u yönetenler Trabzon ve Trabzonspor’un tarihini çok iyi bilmeliler"

Mustafa Yaylalı'dan önemli açıklamalar...

"Trabzonspor’u yönetenler Trabzon ve Trabzonspor’un tarihini çok iyi bilmeliler"
Trabzon Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı Haber61 TV’de yayınlanan ‘Trabzon Gündeminin Şifreleri’ programının konuğu oldu.

Yaylalı daha önce yine Haber61 TV’de gündeme getirdiği Akyazı Stadının Aralık ayında açılması önerisinin bugün gerçekleştiğini belirtti.

Çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını belirten Yaylalı, “Doğru zamanlamanın Trabzon ve Trabzonspor için önemli olduğunu düşünüyoruz. Aralık ayında hazır bir şekilde hazır haliyle işleme alınacağını düşünüyoruz. Kavşak düzenlemesi yapılıyor. Akyazı içinde belli yol düzenlemeleri yapılacak. Hemzemin kavşak yapılıyor. O da kısa sürede tamamlanır.” dedi.

PROGRAMI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

YOLLAR TAMAMLANDIĞINDA STAT İÇİN SIKINTI YAŞANMAZ

Başkan Yaylalı Akyazı Stadının etrafındaki yol çalışmaları ile ilgili “Tüneller gerekli miydi? diye eleştiriler var. Uluslararası UEFA kriterleri stadyumun 45 dakika içinde boşaltılmasını öngörüyor. 40 bin kişiyi boşaltabilmek için bir planlama yapılmalıydı. Açılış maçından sonra bir kaç maçta sıkıntı yaşanabilir ama mevcut planlama tamamlandığında sorun kalmayacağını düşünüyorum. Stadyumun açılışın açılışı için zaruri olan kavşak Beşirli kavşağıydı. O da tamamlandı. Şuanda sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Asıl sorun tünel yıldızlı kavşağı tamamlandığında çözülecektir. Asıl sorun bu stadı doldurabilecek miyiz?” şeklinde konuştu.

TRABZONSPOR’U YÖNETENLERİN TRABZON VE TRABZONSPOR’UN TARİHİNİ ÇOK İYİ BİLMELERİ GEREKİR

Mustafa Yaylalı, Trabzonspor’un durumu ile ilgili olarak ise, “Victor Hugo’nun bir sözü var. “bir ülkeyi yönetenlerin o ulusun 2 bin yıllık tarihini çok iyi bilmeleri gerekir.” Bu durum Trabzon için Trabzonspor için ve ülke içinde gereklidir. Trabzonspor’u yönetenlerinden Trabzon’un ve Trabzonspor’un geçmişini çok iyi bilmeliler diye düşünüyorum. Ben bu konularda hiç konuşmam ama 90+2’de Mustafa Yumlu’nun oyuna girmesi bu tarih konusunda hiçbir şey bilmediklerini gösterir. Bu durum futbolu çok iyi bilen bu şehirle dalga geçmektir.” İfadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber