Trabzonspor yöneticisi arbedeyi anlattı

Trabzonspor Koordinatörü Saral, arbedeyi anlattı: TOKİ'de işgüzarlık yapılıyor  

Trabzonspor yöneticisi arbedeyi anlattı
Trabzonspor Akyazı Koordinatörü Gökhan Saral, 5 Ekim Çarşamba günü Akyazı Stadı önündeki arbedeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Trabzonspor'un sesini kendi evinin önünde kimse kesemez. TOKİ'de bazı makamların işgüzarlık yaptığını düşünüyorum" dedi.

Gökhan Saral yaptığı açıklamada, Kulüp Başkanı Muharrem Usta’dan TRT ile canlı yayın yapılması yönünde bir talimat aldığını belirterek, şunları söyledi: "5 Ekim Çarşamba günü Akyazı Stadı'na geldik. TRT canlı yayın arabasının da stada gelmesiyle saha güvenlikçileri ve amirleri önce TRT ekibine, 'Giremezsiniz, canlı yayın yapamazsınız' diyerek çıkıştı. Canlı yayın ekibi de içeri girme taleplerinin olmadığını, yolun kenarında yayın yapmak istediklerini ve kimseye bir zararlarının olmayacağını iletti. Ben de bu şekilde bir söylemde bulunduktan sonra yayının yapılacağını, Trabzonspor’un sesini evinin önünde kimsenin kesemeyeceğini söyledim. Yayıncı arkadaşlara da en kötü ihtimalle yayına bağlanıp, canlı yayın yapılmasına müsaade edilmediğini, tacize uğradığımızı söyleyip, bunu da camia ve kamuoyunun takdirine bırakırız dedim. Onlar da yayını yapacaklarını ve bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi."

Bunun üzerine yayına başladıklarını anlatan Saral, bu sırada TOKİ uzmanı Murat Öztürk'ün yanlarına gelerek TOKİ Başkan Yardımcısı Orhan Yüce’nin talimatı olduğunu 'Yayını keseceğiz. 300 işçiyle sizi dışarı atacağız' diyerek tacizde bulunduğunu söyledi. Bu kişiyi işlerinin stat kontrollerini yapmak olduğunu, TRT muhabiri ve kulüp yöneticilerine tacizde bulanamayacaklarını söylediğini belirten Gökhan Saral, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Murat Öztürk, 'ben devletim, sizi dışarı atacağım. Böyle emir aldım' şeklinde söylemlerine devam etti. İçerde çekim yapanları engellemiyorsunuz da Trabzonspor yöneticisine neden böyle bir uygulama yapılıyor diyerek çıkıştık. Yayın öncesinde TOKİ başkanı Mehmet Ergün Turan’ı da böyle bir uygulamaya maruz kaldığımızı söylemek için aradım fakat ulaşamadım. İzinsiz yayın yapıldığı gerekçesiyle polis ekibi çağrıldı. Ben de tutanak tutulabileceğini, Trabzonspor’un stadının önünde TRT ile Trabzonspor Akyazı Koordinatörünün yayın yapamayacağının kayıtlara geçmesini istedim ve ifade verebileceğimizi söyledim. Sonrasında zaten arabamıza binip ayrıldık. Hakkımızda şikayetçi olup ardından da şikayeti geri aldıklarını öğrendim."

Saral, TOKİ görevlilerinin Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk’ü de stattan dışarıya çıkarmak istediklerini söyledi. Saral, "4 büyüklerden 3'üne yapamayacakları muameleyi, biz de Trabzonspor'a sorumlu yöneticiler olarak asla yaptırmayız ve yaptırmadık. Burada yapılan şahsımıza değil Trabzonsporadır. Buradaki duruşumuz Trabzonspor'un ismine leke getirmemek içindir" diye konuştu.

Yaklaşık 3 yıldır yapımı devam eden Akyazı Kompleksi'nin tamamlanmasını hem yönetim hem de taraftarların sabırsızlıkla beklediğini ifade eden Saral, "TOKİ Başkanımız Mehmet Ergün Turan beyin hakkını yemek istemiyorum. Gayret ve çalışmalarına bizzat şahit oldum. TOKİ'de bazı makamların işgüzarlık yaptığını düşünüyorum. Stadın bir an önce bitirilip Trabzonspor’a teslim edilmesini bekliyoruz. Bu stadı teslim alıp yolumuza devam etmek istiyoruz. Ciddi bir mali kaybımız var. Bunun hesabını kimse veremez" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber