Trabzonspor'da 5 sezon sonra bir ilk

Trabzonspor, Başakşehir karşısında 5 sezon sonra bir ilke imza atmak istiyor.

Trabzonspor'da 5 sezon sonra bir ilk

Süper Lig'in 26. haftasında yarn (19.02.2021 Cuma) deplasmanda saat 19:00'da Medipol Başakşehir ile karşılaşacak olan Trabzonspor, eksiklerine rağmen rakibi karşısında Süper Lig'de 5 sezonluk galibiyet hasretini bitirmek istiyor.

Süper Lig'de yakaladığı 6 maçlık galibiyet serisinin ardından önemli bir çıkışa imza atarak zirveye adım adım yaklaşan Trabzonspor'da görülen korona virüs vakaları, Başakşehir maçı öncesi moralleri bozdu. Takımda 7 oyuncunun testinin pozitif çıkması, tedavileri devam eden Abdulkadir Parmak, Abdülkadir Ömür ve Trondsen'in henüz takıma katılmamaları ve cezalı olan Nwakaeme'nin de bu müsabakada forma giyemeyecek olması nedeniyle Trabzonspor'da eksik oyuncu sayısı 11'e yükseldi.

Zorluklara rağmen Abdullah Avcı ve öğrencileri 5 sezon sonra bir ilk imza atmak istiyor

Bordo mavili ekipte 7 oyuncunun sağlık sorunu yaşaması , sakatlıklar ve cezalı oyunculara rağmen, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve öğrencileri, Medipol Başakşehir karşısında Süper Lig'de süre gelen 5 sezonluk galibiyet hasretini dindirerek bir ilk imza atmayı hedefliyor. Bordo-mavililer 27 Ocak'ta rakibini 2-1 mağlup ederek Süper Kupayı müzesine getirmeyi başarırken, şimdi ise ligde rakibi karşısındaki galibiyet özlemini sonlandırmak istiyor. Süper Lig'de rakibini en son 2014-2015 sezonunda 15 Şubat 2015'de Trabzon'da oynanan maçta 3-2'lık skor ile yenen Trabzonspor söz konusu maçın ardından rakibi karşısında ligde galibiyet elde edemedi. Bordo-mavililer bu sürede rakibiyle oynadığı 11 maçta 5 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı.

Deplasmanda 7 maçlık özlem

Trabzonspor, rakibi Medipol Başakşehir ise deplasmanda 7 maçtır yenemiyor. İki takım arasında İstanbul'da oynanan son 7 maçta ev sahibi ekip 4 galibiyet alırken, 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Bordo-mavililer rakibi karşısında en son dış saha galibiyetini 1 Ocak 2012 tarihinde almıştı.

İstanbul takımlarına karşı üst üste üçüncü galibiyet olacak

Trabzonspor, Başakşehir karşısında sahadan galibiyetle ayrılması halinde 26 sezon sonra İstanbul takımlarına karşı üst üste üçüncü maçını kazanmış olacak. Bordo-mavililer, bu sezon Fatih Karagümrük ve Beşikta 2-1'lık skorlarla mağlup etmişti. Bordo mavili ekip 1993-94 sezonunda Sariyer'i (1-0), Zeytinburnuspor'u (5-0) ve Galatasaray'ı (2-0) mağlup etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler