Trabzonlu sporcudan çok özel şampiyonluk

Trabzonlu otizmli sporcu Dersu Kılıç, 100 metrede Türkiye şampiyonu oldu.

Trabzonlu sporcudan çok özel şampiyonluk

Down Sendromu, Mental ve Otizmli sporcuların katıldığı 15 Temmuz Şehit ve Gazilerini Anma Atletizm Şampiyonasında 100 metrede Türkiye Şampiyonu olan 12 yaşındaki Dersu Kılız, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ü ziyaret etti.


81 ilden 140 Spor Kulüp v e yüzlerce sporcunun katılımı ile Antalya’da düzenlenen ve sadece özel sporcuların yer aldığı şampiyonada mükemmel bir performans göstererek altın madalyaya uzanan başarılı sporcu, geçen yıl da  hem 100 metre, hem de gülle atmada Türkiye şampiyonu olmuş, teniste de Türkiye ikincisi olarak herkesin takdirini kazanmıştı.

HEP ZİRVEDE

Sürmene İlçe Spor Müdürü Kağan Seymen, otizm sınıfında eğitim gördüğü Yol-İş Sendikası  Beden Eğitimi Öğretmeni Burak Çelik ile bağlı olduğu Sürmene Engelsiz Yürekler Kulübü yöneticileri  Yahya Sekban ve Nurdan Tarhan ile birlikte Müdür Öztürk’ü ziyaret eden Dersu Kılıç, antrenman yapmayı çok sevdiğini ve yarışmaları kazanamadığı zaman çok üzüldüğünü söyledi. Dersu’nun çok yetenekli bir sporcu olduğunu kaydeden Birdal Öztürk de, “Bundan sonra özel sporcuların katıldığı her yarışmada, Dersu Kılıç isminin her zaman zirvede olacağından hiç şüphemiz yok. Gerçekten çok özel bir sporcu” diye konuştu.

Trabzonlu sporcudan çok özel şampiyonluk

Trabzonlu sporcudan çok özel şampiyonluk

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler