Trabzonlu sanatçılardan Paris çıkarması

Trabzonlu sanatçılar Pariste eserlerini sergiledi.

Trabzonlu sanatçılardan Paris çıkarması

Haber61/Haber Servisi

Paris’te Cumhuriyet Kutlaması gerçekleştirildi.. Büyükelçilik resepsiyonunda Trabzonlu Sanatçılar Sergisi..

Paris Trabzon Kültür Derneği (Association Culturelle de Trabzon) Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği rezidansında düzenlenen Cumhuriyet’in kuruluşunun 95’inci yıldönümü resepsiyonunda Paris organize ettiği Trabzonlu Sanatçılar Resim Sergisi açıldı.

Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa’nın ev sahipliği yaptığı resepsiyon katılan Fransız siyasetçi, devlet adamı ve yerel yöneticilerle birçok ülkenin büyükelçisi, diplomatik temsilcisi ve askeri ataşeleri sergiyi gezdi.

Yabancı diplomatlar da sergiye büyük ilgi gösterdi

Fransa Senatosu Avrupa ile İlişkiler Komisyonu Başkanı Jean Bizet, Fransa Ulusal Meclisi Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Stephane Teste, Fransa Ulusal Meclisi Silahlı Kuvvetler ve Ulusal Savunma Komisyonu Başkanı Jean-Jacques Bridey resepsiyona katılan ve sergiyi gezen siyasiler arasında yer aldı.

Trabzonlu Sanatçılar Resim Sergisi’nde Ekrem Kutlu, Rasim Çubukçu, Yasemin Kalyoncu ve Adil Ocak’ın da aralarında bulunduğu Trabzonlu ressamların 30’dan fazla eseri sergilenirken , yerli ve yabancı konuklar eserlere büyük ilgi gösterdi.

Resimleri sergilenen ressamlardan Ekrem Kutlu Paris’teki etkinliğe katılıdı, Türk ve yabancı konuklara eserler hakkında bilgi aktardı.

Ekrem Kutlu resimleri Paris Büyükelçiliği’nde sergilenecek.

Ekrem Kutlu’nun Trabzon Ortahisar semti ile tarih ve kültür varlıklarını yansıtan eserlerinden biri Paris Trabzon Kültür Derneği başkanı Bülent Cumur tarafından Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa’ya hediye edildi.

Ressam Ekrem Kutlu bir diğer eserini de Paris Büyükelçiliği konutunda sergilenmek üzere Büyükelçilik himayelerine teslim etti.

Büyükelçi Musa: Fransa T921’de TBMM’yi ilk tanıyan ülke olmuştur.

Büyükelçi İsmail Hakkı Musa, etkinliğe katılanlara hitaben bir konuşma yaptı. Büyükelçi Musa'nın hitabı öncesi, Türk Milli Marşı ve Fransız milli marşları söylendi. Marşların bitiminde, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesaj okundu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözünün iç ve dış siyasette rehber edinildiğini aktaran Büyükelçi Musa, Türkiye'nin bölgede olduğu kadar dünya çapında barışın sağlanması yönünde önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Musa, Türkiye ile Fransa ilişkilerine değindiği konuşmasında, bu ilişkinin Kanuni Sultan Süleyman ve 1. François döneminde 1528’de temelleri atılan, 5. yy. dayanan dostluk ve iş birliği ilişkisi olduğunu söyleyerek, Fransa’nın 1921’de Ankara Anlaşması’nı imzalayarak Türkiye Büyük Millet Meclisi hükümetini tanıyan ilk Batılı ülke olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber