Trabzonlu Profesörün Büyük Başarısı! Türkiye için bir ilk

Trabzonlu Profesör Taşkın Kavzoğlu, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesine girdi.

Trabzonlu Profesörün Büyük Başarısı! Türkiye için bir ilk

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Harita Mühendisliği’nden mezun olan ve aynı üniversitede Araştırma Görevliliği yaparken yurt dışına giden Trabzonlu Prof. Dr. Taşkın Kavzoğlu, büyük bir başarıya imza atarak Türkiye’de Harita Mühendisliği alanında “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine giren tek bilim insanı olmayı başardı.

27 Harita Mühendisliği Bölümü’nün olduğu Türkiye'de bu alanda sadece Prof. Dr. Taşkın Kavzoğlu listeye girme başarısını gösterdi. Başarılı bilimsel çalışmaları nedeniyle 2015 yılında da “Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)” üyeliğine seçilen ilk Harita Mühendisi olmuştu. Stanford Üniversitesi koordinasyonunda ABD’li ve Hollandalı bilim insanlarından oluşan bir ekip tarafından yaklaşık 7 milyon araştırmacı üzerinde yürütülen çalışma sonucunda oluşturulan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde Türkiye’den toplam 857 bilim insanı yer aldı.

Prof. Dr. Taşkın Kavzoğlu, Harita Mühendisliği Bölümü’nü bölüm birincisi olarak bitirdikten sonra İngiltere’deki eğitimini de üstün başarı belgeleri alarak tamamladı. “Yapay Zeka ile Uydu Görüntülerinin Analizi” konusunda yaptığı doktora çalışması 2001 yılında İngiltere’de yılın tezi ödülüne layık görüldü. Gebze Teknik Üniversitesi’nde 2010-2014 yılları arasında Rektör Yardımcılığı görevini yürüten Prof. Kavzoğlu halen aynı üniversitede Mühendislik Fakültesi ile Havacılık ve Uzay Fakültesi dekanlık görevlerini yürütüyor.

Prof. Dr. Taşkın Kavzoğlu yaklaşık 10 yıl yürüttüğü Beykoz Belediye Başkan danışmanlığı sırasında gerçekleştirdiği “Beykoz İlçesinde Yaşam Kalitesinin Yükseltilmesi İçin Sürdürülebilir ve Akıllı Atık Yönetim Sisteminin Kurulması” projesi 2019 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nden Özel Başarı Ödülü aldı. 2018 yılında İçişleri Bakanlığı’nın önemli bir projesinde Akademik Kurul Üyeliği görevini yürüten Kazoğlu ayrıca Pendik Trabzonlular derneğinin kurucularından olup mütevelli heyetinde yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber