Trabzonlu Profesör son yolculuğuna uğurlandı

Darbe girişimi kurbanı Prof. Dr. İlhan Varank son yolculuğuna uğurlandı.

Trabzonlu Profesör son yolculuğuna uğurlandı

Darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın abisi Prof. Dr. İlhan Varank ve diğer demokrasi şehitleri son yolcuğuna uğurlandı. Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı. 

15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi sırasında Vatan Caddesi'nde hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Varank'ın abisi Prof. Dr. İlhan Varank, Saraçhane'de çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden Ömer Cankatar (33), Yunus Emre Ezer, İbrahim Yılmaz ve Erkan Pala (54), Çengelköy'de vurulan Halil Kantarcı (36) ve geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden eski milletvekili Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş için Fatih Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul Müfütüsü Rahmi Yaran tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehitler için helallik alındı. Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokoldekiler tabutları omuzlayarak cenaze araçlarına kadar eşlik etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler