Trabzonlu öğretmenin belgesel projesi TRT'de ilk 10'da!

TRT tarafından amatör ve profesyonel belgesel filmcileri desteklemek amacıyla bu yıl 11.'si düzenlenen "Uluslararası TRT Belgesel Günleri" sona erdi.

Trabzonlu öğretmenin belgesel projesi TRT'de ilk 10'da!

HABER61 - HABER SERVİSİ

TRT tarafından düzenlenen "Uluslarası TRT Belgesel Günleri" sona erdi.

2009 yılında başlatılan bu organizasyona bu yıl 101 ülkeden toplamda 1605 film başvuru yapıldı. Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen törenle ödüller sahiplerini buldu. Rize Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Trabzonlu Mustafa Çavuş katıldığı "Yüzyıllık Tohumlar" konulu belgesel projesi ile 605 belgesel arasında ilk 10'a girmeyi başardı.

Yüzyıllık Tohumlar belgesel projesi büyük beğeni toplarken, yerel yönetimler ve Kültür Bakanlığı'nın desteği ile belgeselleştirerek, Uluslararası belgesel filmine dönüştürülmesi de bekleniyor.

Trabzonlu öğretmenin belgesel projesi TRT'de ilk 10'da!

ÖRNEK OLMAYI AMAÇLADIM

Düzenlenen organizasyonda açıklamalarda bulunan Mustafa Çavuş, "Doğal ve organik beslenmenin öneminin artması, bize Doğu Karadeniz topraklarının kıymetini hatırlattı. Ata tohumu belgesel projemle yöremizin bu özelliğini korumayı, dünyaya tanıtmayı ve örnek olmasını amaçladım" ifadelerini kullandı.

Organizasyonda ayrıca "Uluslararası Kategori"de de Alessandro Cassigoli ve Casey Kauffman, "Kelebek" adlı belgeseliyle "En İyi Film Ödülü"ne, Joost Vandebrug "Bruce Lee ve Haydut" belgesiyle "Kültür ve Turizm Bakanlığı Ödülü'ne, Chris Martin "Son Anda" ve Luke Lorentzen "Gece Yarısı Ailesi" belgeseliyle "Üçüncülük Ödülü"ne layık görüldü.

"Ulusal Öğrenci Filmleri Kategorisi"nde ise "Uçan Adam" belgeseliyle Uğur Ersöz ve Nusret Oğuzhan Yıldız'a "En İyi Film Ödülü", "Pembe Kimlik" adlı filmiyle Tolunay Tekmek'e "Kültür ve Turizm Bakanlığı Ödülü" , "Biliyon Mu?" belgeseliyle Berriz Öz'e de "Marmara Üniversitesi Ödülü" takdim edildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler