Trabzonlu öğretmen görevden alındı

Van'ın Başkale ilçesinde görev yapan Trabzonlu öğretmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım üzerine açığa alındı.   Eşmepınar Mahallesi’ndeki Eşmepınar İlk ve Ortaokulu’nda sene başında göreve başlayan Türkçe öğretmeni Büşra Özdemir, sosyal paylaşım

Trabzonlu öğretmen görevden alındı
Van'ın Başkale ilçesinde görev yapan Trabzonlu öğretmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım üzerine açığa alındı.
 
Eşmepınar Mahallesi’ndeki Eşmepınar İlk ve Ortaokulu’nda sene başında göreve başlayan Türkçe öğretmeni Büşra Özdemir, sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşımla büyük tepki toplamıştı. 6 Ekim akşamı PKK üyelerinin saldırısı sonucu 14 askerin yaralandığı karakolun da bulunduğu mahallede görev yapan Trabzon nüfusuna kayıtlı Büşra Özdemir, Twitter hesabında "Ulan sizin gibi şerefsizlerin çocuklarını mı eğiteceğiz. O bombaların altında can vereceksiniz hepiniz" diye paylaşım yaptı.
 
Bunun üzerine hemen harekete geçen Başkale Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmeni açığa aldı. Açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengizhan Öztürk, gündeme oturan paylaşımın ırkçı ve nefret söylemi içerdiğinden öğretmenin açığa alındığını, olayla ilgili müfettişlerin soruşturma başlattığını söyledi.
 
irkci-paylasim-yapan-ogretmen-aciga-alindi83471b23acd92d4986e0.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler