Trabzonlu kaymakamdan sınır ilçesinde spor devrimi!

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde belediye başkan vekilliği de yapan Trabzonlu Kaymakam Murat Şener, ilçe çocuklarına spor sevgisi aşılıyor. İlçenin sınır köylerinde halı sahalar yapılmaya başlanırken, yetenekli çocuklar büyük kulüplere seçmelere gönderiliyor.

Trabzonlu kaymakamdan sınır ilçesinde spor devrimi!

Türkiye’nin Irak sınırında bulunan Beytüşşebap’ta belediye başkan vekili olarak görevlendirilen Trabzonlu Kaymakam Murat Şener, çocuklara hem kötü alışkanlarından korumak hem de yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak amacıyla spor sevgisi aşılıyor. Kendisi de koyu bir Trabzonspor taraftarı olan Şener’in yönettiği belediye, çocukların rahat spor yapmaları amacıyla sınır köylerine halı sahalar yapılıyor. Yetenekli çocuklar, keşfedilmeleri için dönem dönem çeşitli kulüplerin seçmelerine götürülüyor. Sık sık çocuklarla bir araya gelen Şener, hem onlarla sohbet edip yönlendirmelerde bulunuyor hem de girişimleri sonucu ilçeye gönderilen spor malzemelerini kendilerine ulaştırıyor. 

İlçede, Gençlik ve Spor Federasyonu Beytüşşebap Başkanı Kenan Adıyaman ile birlikte birçok çalışmayı başardıklarını belirten Kaymakam Şener, “Şimdiye kadar Ankara ve Konya’ya çocukları gönderdik. Özellikle futbol yeteneği olan öğrencileri seçmelere gönderdik. Bir grubu İlhan Cavcav Tesislerine bir grubu da Konya Torkuspor tesislerine gönderdik. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Bu çocuklara spor sevgisi, futbol sevgisi aşılamak, çocukları bu yola kanalize etmek için çalışmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalar devam edecek. Yaz aylarında çocukları tekrar seçmelere göndermeye çalışacağız” dedi. 

Gençlerbirliği’nden gönderilen forma, atkı, tişört ve ayakkabıları da çocuklara hediye eden Şener, çocuklardan bir ya da bir kaçının Beytüşşebap’ı temsil edeceğini umut ettiklerini de dile getirdi.
Öte yandan, ilçeye bağlı Bolağaç köyünde belediye tarafından yapılan halı saha faaliyete girerken, Ayvalık ve Başaran köylerinde de halı saha temeli atıldı.

Trabzonlu kaymakamdan sınır ilçesinde spor devrimi!
Trabzonlu kaymakamdan sınır ilçesinde spor devrimi!
Trabzonlu kaymakamdan sınır ilçesinde spor devrimi!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler