Trabzonlu kadından Erdoğan'a mektup!

Eşini kaybeden Trabzonlu Fatma Turgut, eşinin sigortasının tamamlanması için yetkililerden yardım diledi.

Trabzonlu kadından Erdoğan'a mektup!
Haber61 / Haber Servisi

Ölen eşinin askerlik borcu yüzünden emekli maaşını bağlatamadığı için mağdur olan kadın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı. 

HABERİN GÖRÜNTÜSÜNÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Trabzon’un Gazipaşa mahallesinde 2 kızıyla beraber yaşayan 58 yaşındaki Fatma Turgut’un, 8 yıldır felçli olan ve birkaç yıldır kanser hastalığıyla savaşan hayat arkadaşı Asım Turgut, 5 gün önce hayatını kaybetti. Eşinin hastalığı nedeniyle bakıcı ödemesi alan yaşlı kadın, eşinin vefat etmesiyle birlikte bakıcı maaşının kesildiğini ve başka gelirleri olmadığını söyledi. Birlikte yaşadığı 2 kızının da hastalıkları nedeniyle çalışamaması nedeniyle geliri olmayan kadın, bugüne kadar Valilik, Kaymakamlık, Büyükşehir Belediyesi, Sigorta Kurumu gibi pek çok devlet kuruma giderek yardım talebinde bulunduğunu ancak yetkililerin ilgilenmediğinden yakındı. ​Ölen eşinin emekli olabilmesi için eksik kalan 7 bin liralık askerlik borcu ödemesini yapamadıkları için mağdur olan Fatma Turgut, son çare olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi. 

MEKTUBUMU ERDOĞAN'A İLETSİNLER

Hasta kızlarından başka 2 oğlu daha bulunan Turgut, ailevi nedenler yüzünden oğullarının kendilerine sahip çıkmadığını ifade ederek şunları söyledi: "3 yıldır böbrek yetmezliği hastasıyım. Doktorum yakın zamanda diyalize girmek zorunda kalacağımı söyledi. Eşim vefat etti ve çaresiz kaldım. 2 kızım hasta çalışamıyor, 2 oğlum da ailevi meseleler yüzünden bizimle ilgilenmiyor. Eşimin bakıcı parasıyla senelerce hem ona baktık hem evimizi geçindirdik. Şimdi eşim öldü ve tutunacak dalım yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşim ölmeden önce mektup gönderip yaşadığım sıkıntıları anlattım ve yardım istedim. Mektubumu Cumhurbaşkanı'na iletmediler, iletselerdi bize mutlaka yardım ederdi. Eşim hayattayken Valiliğe, belediyelere, kaymakamlığa gittim ama bana kimse yardım etmedi. Eşimin askerlik borçlanmasından 7 bin lirası kalmıştı ve şimdi öldü. Biz ne yapacağız. Lütfen bana yardım edin." 

HABERİN GÖRÜNTÜSÜNÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

GÜMRÜKÇÜOĞLU SÖZ VERMİŞTİ YARDIM ETSİN

Yaşlı kadın ayrıca, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’yla seçim zamanında görüştüğünü ve kendisine yardımcı olacağı sözü verilmesine rağmen, Başkan Gümrükçüoğlu ile görüşme çabalarına belediye çalışanlarının engel olduğunu iddia etti. Başkan Gümrükçüoğlu’nun seçim zamanı kendisini davet ettiğini ancak her gidişinde kapıda kaldığını ifade eden Fatma Turgut, Başkan Gümrükçüoğlu’na “eşim hayattayken bana söz vermişti şimdi kimsem yok. Verdiğiniz sözü tutun lütfen bana yardımcı olun” diye seslendi. 

Haber: Selay Saykal
Görüntü: Tolga Şahin

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler