Trabzonlu gazeteci Aşut'a memleketinde özel tören

Gazeteci Attila Aşut, 61. meslek yılında Trabzon’da ödüllendirildi  

Trabzonlu gazeteci Aşut'a memleketinde özel tören
Gazeteci, yazar ve siyasetçi Attila Aşut’a memleketi Trabzon’da, meslek yaşamının 61. yılı dolayısıyla iki günlük saygı etkinliği düzenlendi. Trabzon Hentbol Sevenler Derneği ve  Ruhi Türkyılmaz Sanat Evi’nin düzenleyiciliğinde gerçekleştirilen etkinliklere Trabzon halkı yoğun ilgi gösterdi. 

“Attila Aşut: Basında, Yazında, Siyasette 61 Yıllık Emek” başlıklı etkinliklerin Ruhi Türkyılmaz Sanat Evi’nde gerçekleştirilen ilk gününde Aşut’unbasın yaşamı, siyasal savaşımı ve şiir emeği konularında konuşmalar yapıldı.

Etkinliğin ilk konuşmasını yapan gazeteci Ergun Ata, Attila Aşut’un basın yaşamı hakkındaki ayrıntılı sunumu ile dinleyicileri bilgilendirdi.

Aşut’un gazetecilik hayatından çeşitli anekdotlar aktaran gazeteci Ergun Ata, geçmişteki gazetecilik ile bugünün gazeteciliğini karşılaştırarak, “Aşut’un hayatının gazetecilik dersi olarak okutulması gerektiğini” belirtti.

Attila Aşut’un siyasal savaşımı ile ilgili olarak söz alan sosyalist siyasetçi Süleyman Hacıbektaşoğlu, Aşut’un Trabzon Devrim Ocağı’ndan Türkiye İşçi Partisi’ne uzanan yolculuğunu, dönemin toplumsal gelişmeleri çerçevesinde aktardı.

 Şair Ömer Turan ise Attila Aşut’unşair ve edebiyatçı kimliği hakkında yaptığı konuşmada, Aşut’un“Acının Külrengi” isimli şiir kitabına değinerek, “Attila Aşut’unşiir dili süssüz ve yalındır. Dize kuruluşu ve şiirsel dekoruyla Garip’e, içerik ve düşünce aktarımıyla Toplumsal Gerçekçilik’e yakın dursa da o hiçbir akımın iz sürücüsü olmadı. Siyasi şiirler yazdı ama slogan atmadı. Çünkü şiirin estetik öz dilini özümseyerek, ses ile duygu yumuşaklığının eşitlendiği bir poetik yapıyı benimsedi” dedi.

 “Attila Aşut Kazısı” başlığıyla gerçekleştirilen görsel sunumun ve müzik dinletisinin ardından etkinliğin ilk günü sona erdi.

 Etkinliğin ikinci gününde Trabzon Sanat Evi’nde bir konuşma gerçekleştiren Attila Aşut, Türkiye işçi patisinde siyaset yaptığı dönemlerin iyi irdelenmesi gerektiğini söyledi ve bağımsızlık hareketi olduğunu söyledi.

 Aşut’un soruları yanıtlamasının ardından ödül törenine geçildi.

Attila Aşut’a saygı etkinliğinin düzenleyicilerinden Trabzon Hentbol Sevenler Derneği’ni temsilen konuşan Barış Hakan Karayavuz, “Dernek olarak Trabzon’un belleğinde iz bırakan etkinlikler içerisinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu ödülü Attila Aşut’a Trabzon’un kültürel belleğine armağan olarak sunuyoruz” dedi. Ödülü Aşut’a Trabzonspor’un eski başkanlarından Ahmet Celal Ataman sundu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber