Trabzonlu, dünyanın en büyüğünü yapıyor!

Çavuş, daha önce yaptığı "dünya barış demliği" adını verdiği 15 bin bardaklık çay demliğini ABD Başkanı Barakck Obama'ya hediye etmek istediğini, ancak bunu başaramadığını söylüyor.

Trabzonlu, dünyanın en büyüğünü yapıyor!

Çavuş, daha önce yaptığı "dünya barış demliği" adını verdiği 15 bin bardaklık çay demliğini ABD Başkanı Barakck Obama'ya hediye etmek istediğini, ancak bunu başaramadığını söylüyor.

Yaptığı dev demliği, Barack Obama'ya gönderdiği mektupla hediye etmek istediğini anlatan Çavuş, bunun halen geçerli olduğunu belirtiyor.

Çavuş, "Demliğin boyu 2 metre 10, çapı ise 1 metre 30 santim. 15 bin bardak çay alıyor. Adını "dünya barış demliği" koydum. Bu demliği Barack Obama'nın konuşmalarından etkilenerek yaptım. Bir gün televizyondan ben tekrar seçilirsem dünya barışı için yola çıkacağım demişti. Bunu duyduktan sonra ben de dünya barışı adına sayın Barack Obama'ya böyle bir demlik yaparak hediye etmek istedim. Bunu yapmak hiç de kolay olmadı. 4 ay uğraştım. Sayın Barack Obama'ya bunu ne amaçlı yaptığımı kendisine bir mektupla ilettim. Ancak cevap alamadım. Dünya barışına bir katkım olsun diye hediye etmek istedim. Bu gerçekleşmedi ancak bunu yaptığımdan dolayı çok mutlu oldum. Sayın Obama'ya hediyem hala geçerlidir. Başkasına hediye edemem. Satmam için çok teklif geldi hepsine hayır dedim" diye konuştu.

DÖRT KUŞAK SÜREN MESLEK

Kanuni Sultan Süleyman'ın doğduğu Ortahisar ilçesinde dünyaya geldiğini dile getiren Çavuş, "Kanuni Sultan Süleyman'ın doğduğu Ortahisar'da doğdum. Yıllardır hep sanat ve Kanuni anısına ne yapabilirim diye düşündüm. Onun anısına dünyanın en büyük portreli ibriğini yaptım. Ona olan vefa borcumu ödedim. Bakırcılık benim dede mesleğim. Dört kuşaktır bu mesleği yapıyoruz. Çocuklarım da bakırcı. Mesleğimi çok seviyorum. Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları anısına EYOF 2011 demliğini yaptım. Çünkü bu oyunlara 10 bin kişinin geleceği düşünüldü o düşünceler üzerine bunu yaptım. Yaptıklarımın hiç birinin dünyada eşi benzeri yok. Maçkalı olduğum için Sümela anısına salep kazanını yaptım. Amacım Trabzon değerlerini, dünya gündemine taşımak. Bunları sanatımla birleştirdim" ifadelerini kullandı.

Hep farklı eserler yapmak için projeler hazırladığını kaydeden Çavuş, şimdiki eserinin ise bin litrelik yoğurt bakracı olduğunu söyledi.

Çavuş, "Bakraç dünyanın en zor işçiliğidir. Dünyanın en büyük yoğurt bakracını yapacağım diye karar aldım. Dedem, babam bakraç yaptı ben de bakraç yaptım. Çocuklarım bakırcılık yapıyor. Düşündüğümü çizerim mutlaka yaparım. Atamın anısına dünyanın en büyük yoğurt bakracını yapacağım. Kıyamete kadar bu dünyada hatıra kalsın diye. Benim branşım da bu. Nasrettin hoca göle maya çaldı ya tutarsa dedi. Eğer göl maya tutsa idi her eve dev bir bakraç gerekli olacaktı. Oysa göl maya tutmadı. Ben hala ya tutarsa diyorum ve dünyanın en büyük bakracını yapıyorum. Böylece atama ve sanatıma vefa borcumu da ödemeye çalıştım. Bakracın boyu bir metre 65 santim. Bin litre yoğurt alır" dedi.

YAPTIĞIM ESERLERİN YANINDA DÜNYANIN EN MUTLU OLUYORUM

Yaptığı eserlerin yanında bulunmak kendisini çok mutlu etiğin söyleyen Çavuş, "Bunları ailemden en yakın dostlarımdan daha çok sevdiğimi söyleyebilirim. Birisine kızarsın sana tepki gösterebilir. Bunlara hayatımda hiç kızamadım hep sevdim. Birisine kızıp sinirli olduğum zaman bunların yanına gelip konuşuyorum. Bunların her tarafı şifa, bir sanat. Ben şu anda bunların güldüğünü görüyorum. Zaman zaman çocuklarımdan fazla seviyorum. Çocuklarım duyar darılırlar, darılmasınlar seviyorum. Sevdikçe seviliyor. Bunların yayında oturduğum zaman dünyanın en mutlu insanı oluyorum. Bundan büyük mutluluk olamaz" diye konuştu.

Dünyanın en büyüğünü o yapıyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler