Trabzonlu çocuklardan Afrin'deki Türk askerlerine mektup

TÜGVA Trabzon Temsilciliği tarafından Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan Mehmetçik'e destek amacıyla açılan stantta ilkokul öğrencileri mektup yazarak resim yaptı.

Trabzonlu çocuklardan Afrin'deki Türk askerlerine mektup

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Trabzon Temsilciliği tarafından Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan Mehmetçik'e destek kampanyası düzenlendi.

Meydan Parkı'nda açılan stantta ilkokul öğrencileri, "Seninleyiz Mehmetçik" başlığı altında Afrin'deki askerlere ulaştırılmak üzere mektup yazarak, resim yaptı.

TÜGVA Trabzon Lise Koordinatörü Enes Okutan yaptığı açıklamada, Afrin'deki askerlere moral vermek amacıyla etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Etkinliğe katılan çocukların yaş sınırını 12 olarak belirlediklerini ifade eden Okutan, şöyle konuştu:

"Kardeşlerimiz, mektuplarında askerlerimize destek verdi. Kimisi mektubunda ölümün teröristlere yakıştığını anlatırken, kimisi de mektubuna Trabzon şehidimiz Eren Bülbül olmak üzere tüm şehitlerin isimlerini yazdı. Bir engelli çocuğumuz da Mehmetçiğimize karşı duyarsız kalmadı. Konuşma ve yazmada güçlük çeken kardeşimiz, kodlama yöntemiyle annesinin yardımıyla mektup yazdı. Bu ve buna benzer elimizde birçok örnek var."

Okutan, yaklaşık bir hafta içerisinde çocukların toplam 300 mektup yazıp resim yaptığını belirterek, "Evlatlarının gözyaşlarını gönüllerinde taşıyarak mücadele eden askerlerimize yalnız olmadıklarını, onları bekleyen bir tane değil binlerce evlatlarının olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Mektuplarımızı en kısa zamanda askerlerimize ulaştırmayı planlıyoruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber