Trabzonlu besicilere "küpe" uyarısı

Trabzon'da besicilere Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğünden uyarı.

Trabzonlu besicilere "küpe" uyarısı

Trabzon Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cahit Gülbay, besicilere hayvanlarının küpelenmesi konusunda uyarılarda bulundu.
 

Gülbay, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlığın yürürlüğe koyduğu Sığır ve Koyun, Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği çerçevesinde sığır cinsi hayvanların doğumundan itibaren en geç 3 ay içerisinde, koyun ve keçi türü hayvanlar ise doğumundan itibaren en geç 6 ay içerisinde küpelenerek kayıt altına alınması gerektiğini hatırlattı. 

Her yaştaki sığır, koyun ve keçilerin küpelenerek kayıt altına alınması gerektiğine dikkati çeken Gülbay, şunları kaydetti:

"İşlemlerin yetiştiricilerin hayvancılık desteklemelerinde, yayla, mera, il içi ve il dışı hayvan hareketlerinde mağduriyet yaşamaması, işletmelerinde bulunan hayvanlarını güncellemelerin yapılabilmesi için, Bakanlığımız tarafından 2017 yılı içerisinde getirilen af çerçevesinde en geç 31 Aralık 2017 tarihine kadar işletmelerini güncellemeleri ve işletmelerinde bulunan küpesiz hayvanların küpelenerek kayıt altına alınması için bağlı bulundukları ilçelerde gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekiyor.".

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber