Trabzonlu Bayram Çakır haksız yere tutuklu

Bayburt Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Bayram Çakır getirildi. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada, Çakır’a cep telefonu kayıtlarında yapılan incelemelerdeki 3 kişi ile olan görüşmeleri soruldu. Çakır, bu kişilerd

Trabzonlu Bayram Çakır haksız yere tutuklu
Bayburt Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Bayram Çakır getirildi. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada, Çakır’a cep telefonu kayıtlarında yapılan incelemelerdeki 3 kişi ile olan görüşmeleri soruldu. Çakır, bu kişilerden ikisini Bayburt’ta daha önce kaldığı başka bir aparttan tanıdığını, diğer kişiyi ise tanımadığını ve bu kişi ile bir görüşmesinin olmadığını beyan etti.Daha sonra talepleri alınan sanık avukatları mahkemeye, müvekkillerinin odasında olayın ardından, olay yeri inceleme ekiplerince çekilen ve başkalarına ait ayak izi olduğunu ileri sürdüğü 3 adet fotoğraf sundu.
 
Tutuklu sanık Çakır’ın bir diğer avukatı ise müvekkilinin sadece banyo havlusunda bulunan ve ancak mikroskopla görülebilecek bir kan örneği ile yaklaşık 7 buçuk aydır tutuklu bulunduğunu, bunun hukuka aykırı olduğunu savunarak, müvekkilinin adli kontrol şartıyla değil tahliye edilmesini talep etti.Evci’nin avukatı ise sanık Çakır’ın kendisine ait ilk ifadesinde olay gecesi sabaha kadar uyuduğunu ancak avukatı ile verdiği ikinci ifadesinde ise gece çamaşır değiştirmek için kalktığını, sanığın bilgisayarında yapılan incelemede ise sanığın o gece sabaha kadar uyumadığının belirlendiği kaydetti.
 
Mahkeme Heyeti ise Bayram Çakır’ın telefon kayıtlarında yapılan incelemelerde görüştüğü belirlenen 3 kişinin tanık olarak dinlenmesi, Adli Tıp Kurumu’ndan daha önce istenen bazı raporların beklenmesine ve tutuklu sanık Çakır’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
 
Davanın iddianamesinde, Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu’nda görevli 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer Lütfi Evci’nin 14 Kasım 2014 tarihinde kaldığı apart otelde öldürülmesine ilişkin, Bayburt Üniversitesi Öğrencisi Bayram Çakır’ın “canavarca hisle kasten adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler