Anahtar Deliği - Peki, Adnan Gül kimdir? - 12.07.2022

Adnan Gül “Görevi bırakmadım, tatildeyim”, Ak Parti’den muhalefete nispet! Varank’ın gezisinden notlar! Trabzonlu Bakan’a zam tepkisi! Nuri Aydın ironi ile karışık eleştirdi!

Anahtar Deliği - Peki, Adnan Gül kimdir? - 12.07.2022

ADNAN GÜL, “GÖREVİ BIRAKMADIM, TATİLDEYİM”

Son günlerde hakkında istifa ettiği yönünde iddialarla gündeme gelen Trabzon Büyükşehir Belediyesi iştirakleri arasında yer alan TRABİTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Gül, ilk kez Haber61.net’e konuştu. Kendisine; “Görevinizden ayrıldığınız ve şehri terk ettiğiniz konuşuluyor. Bu doğru mu?” sorusuna Gül, “Her yıl bayramlardan önce veya sonra rutin olarak kullandığım yıllık iznimi doğup büyüdüğüm Zonguldak’ta ailemle birlikte icra ediyorum. Görevimin başındayım. Yazılan çizilenlerin benimle bir alakası yok. Açıkçası ilgilenmiyorum da. Şu an ailemle birlikte Kurban Bayramı’nı huzur içerisinde geçirmenin gayreti içindeyim” cevabını verdi.

Anahtar Deliği 12.07.2022

PEKİ, ADNAN GÜL KİMDİR?

Adnan Gül, uzun yıllar Spor Bakanlığında önemli görevlerde çalıştı. En alt kademeden en üst kademeye kadar birçok birimde sorumluluklar üstlendi. Görevinin son dokuz yılında da Spor Bakanlığında daire başkanlığı yaptı ve ardından da emekli oldu. Murat Zorluoğlu Van Valisi iken, Gül’den kentte spor projeleri organize etmesi için yardım istedi. Adnan Gül de bir yıl boyunca Van’da kalarak, projelerin sağlıklı yürümesine katkı sağladı. Sonrasında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olan Murat Zorluoğlu, Gül’den Trabzon’da da kendisiyle çalışmasını istedi. Gül, yeni kurulan TRABİTAŞ’ın Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Sosyal faaliyetlerin yoğun olduğu bu şirkette önemli işlere imza atan Gül, sonrasına Trabzon Büyükşehir Belediyespor Başkanlığı görevine getirildi. Gül, Trabzon’a geldiğinde Spor Bakanlığında çalıştığı dönemden beri iyi bir dostluğu bulunan Şerif Özgür’ü ekibine katarak, TRABİTAŞ’ın Genel Müdürü yaptı. İkili gelir gelmez birçok başarılı projeye imza attı. Benim bildiklerim bu kadar.
Geri kalanını Gül’ü uzun yıllardan beri tanıdığım ortak bir dostumuza sordum.

Anahtar Deliği 12.07.2022

O da şu ifadeleri kullandı;

“Adnan Gül dürüst, minnetsiz, iş disiplini yüksek, inandığı doğrulardan asla taviz vermeyen otoriter biridir. Devlet terbiye ve geleneğinden geldiği için de nizam ve intizamdan vazgeçmez. Bu yüzden de her gittiği kurumda saygı görür ve de başarılı olur. Adnan Gül siyaseten de bakıldığında rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun çok yakın ve iyi bir dava arkadaşıydı. Yazıcıoğlu’nun vefatının ardından kendisi de siyasetten elini ayağını çekti. İyi bir ülkücü ve vatansever olarak devletine, milletine her daim hizmet etmeye çalıştı. Makam ve mevkii peşinde koşmadı. İnandığı doğrularla gittiği yere kadar gitsin mantığıyla yaşadı. Yaşamı boyunca kimsenin karşısında eğilmedi, bükülmedi. Haklı olduğu her ortamda gözü kara davranmayı bildi. Bunu yaparken de bedel ödemekten çekinmedi. Bugün bazı basın yayın organlarında kendisi ile ilgili çıkan haberleri okudum. Adnan Gül için bu tür yazılar yazmak, ya çok büyük bir cahillik ya da art niyetliliğin daniskasıdır. Adnan Gül’ün olduğu yerde bırakın israfın, yolsuzluğun olmasını, lüzumsuz kâğıdı bile çöpe atamazsınız. Benim tanıdığım Adnan Gül, kendisine iftira atıp, karalamak isteyenlerin peşini bırakmaz. Hakkını arar hesabını sorar. Ardına bile bakmaz!

AK PARTİ’DEN MUHALEFETE NİSPET!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Trabzon Atatürk Alanı’nda vatandaşlarla bayramlaşması AK Parti camiasında takdirle karşılandı. AK Partili siyasiler, “AK Partililer halkın içerisine inemiyorlar diye bizi topa tutan muhalefete sesleniyoruz, biz sizler gibi kapalı kapılar ardında bayramlaşma yapmıyoruz. Sokakta meydan da bayramlaşma yapıyoruz. Hani AK Parti sokağa inemez deniyordu. Hani teveccüh yoktu. Bu ne demektir. Bize göre AK Parti tüm zorluklara rağmen milletin yanından bir an olsun ayrılmıyor. İşte AK Partinin diğer partilerden farkı budur” yorumunda bulundular.

Anahtar Deliği 12.07.2022

VARANK’IN GEZİSİNDEN NOTLAR!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ayağı kaldırım taşına takılan sağlık çalışanı bayana, Kemeraltı Çarşısında Saylamlar ayakkabından ayakkabı alarak hediye etti
Bakan Varank daha sonra, trafiğe kapanan Maraş Caddesini yerinde inceledi. Halkla selamlaştı bol bol fotoğraf çektirdi. Derdi talebi olan vatandaşlar tek tek dinledi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yorulunca soluğu Akçay Döner’de aldı. Burada hem Trabzon döneri yedi, hem de vatandaşlara döner ikram etti. Son olarak balıkçı halini de ziyaret eden Varank, buradan deniz çuprası alıp, Of’taki köyünün yolunu tuttu.

Anahtar Deliği 12.07.2022

TRABZONLU BAKAN’A ZAM TEPKİSİ!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Trabzonlu hemşerilerimiz bizim arkamızda dimdik dursun evelallah bu ülkenin başaramayacağı hiçbir şey olmaz” dediği esnada bir vatandaş “Ama işsizlik var” derken, arka taraftan Varank'a seslenen bir vatandaş da “Ekmek 8 lira oldu, un çuvalı 500 lira oldu, nasıl olacak bu? Ne söylüyorsun?” diye bağırdı. Bakan Varank, konuşmasını bölerek, vatandaşa müdahale edenlere, “Elleme elleme kalsın orada” dedi.

Anahtar Deliği 12.07.2022

YENİ PATRON ÇAĞILCI

Trabzon’da Özel 7M Hastanesi’nde flaş bir gelişme yaşandı. Akçaabat İlçesinde uzun süredir hizmet veren ve Trabzon’un önemli sağlık kuruluşlarından biri olan Özel 7M Hastanesi’nde hisse devri gerçekleşti. Hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Başhekimi olan Opr. Dr. Ayhan Çağılcı, tüm hisseleri satın aldı. Çağılcı’nın hastane ile ilgili olarak önemli yatırımlar yapacağı öğrenildi.

Anahtar Deliği 12.07.2022

NURİ AYDIN İRONİ İLE KARIŞIK ELEŞTİRDİ!

Son genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı olan Nuri Aydın, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a ironi ile karışık tepki gösterdi. Varank’ın Trabzon Atatürk Alanı’nında yaptığı konuşmanın bir kesitinden hareketle yola çıkan Nuri Aydın, sosyal medya hesabında şu ifadeleri kullandı. Yeter ki Trabzon arkamızda dursun. Bu ülkenin başaramayacağı hiç bir şey olmaz... Mustafa Varank, 20 yıldır Trabzon arkanızda durdu neyi başardınız? İnsanları sefalete sürüklediniz, perişan ettiniz.Geçti Bor’un pazarı, bize her yer Trabzon Sn.Varank”

Anahtar Deliği 12.07.2022

Hazırlayan: Atakan Kadıoğlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler