Trabzon'dan Suriye'ye yardım

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Hayrat İnsani Yardım Derneği Trabzon Şubesi aracılığıyla Suriye'deki Türkmenlere ulaştırılmak üzere hazırlanan yardım malzemelerinin bulunduğu üç tır bölgeye gönderildi.   Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüo

Trabzon'dan Suriye'ye yardım
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Hayrat İnsani Yardım Derneği Trabzon Şubesi aracılığıyla Suriye'deki Türkmenlere ulaştırılmak üzere hazırlanan yardım malzemelerinin bulunduğu üç tır bölgeye gönderildi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tırlar yola çıkmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde Bayırbucak Türkmenlerinin büyük bir zulüm altında bulunduğunu belirterek, "Zulüm gören kardeşlerimizin yanındayız. Bu anlayışla Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği birlikte büyük bir hizmete imza atma yoluna gitmiştir" dedi.
 
Yardımların üç günde toplandığını ifade eden Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"700 çuval un, 600 yatak, 2 bin battaniye, 2 bin yorgan, bin yastık, 10 bin çarşaf ve çocuklar için oyuncak toplandı. Türkmen kardeşlerimizin yanında olmak için bir ay içinde üç tır daha yardım göndereceğiz. Dünyanın neresinde zulüm gören insan varsa Trabzon olarak, yerel yönetimler ve Hayrat İnsani Yardım Derneği Trabzon Şubesi olarak yanlarında olacağız."
 
Hayrat İnsani Yardım Derneği Trabzon Şubesi Fahrettin Köroğlu ise yardım toplanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Yardımlar Türkmen dağındaki kardeşlerimizle, Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmiş Suriyeli Arap, Türk ve Kürt kardeşlerimize ulaşacaktır. Suriyeli kardeşlerimiz için Suriye'deki en ücra noktalara yüzlerce tır ihtiyaç malzemesi ulaştırırken aslında kardeşliği ve sevgiyi taşıyoruz" diye konuştu.
 
Yardım malzemesi yüklü tırlar, yapılan duanın ardından Türkmenlere ulaştırılmak üzere bölgeye hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler