Trabzon'dan Sarıkamış'a gidip dönemeyenler anıldı

Bizim Neslin Uşakları Derneği'nin organize ettiği etkinlikte Prof. Dr. Bingür Sönmez Sarıkamış Destanı'nın bilinmeyen yönlerini aktardı

Trabzon'dan Sarıkamış'a gidip dönemeyenler anıldı

Bizim Neslin Uşakları Derneği, "Trabzondan Sarıkamış'a gidip dönemeyen bizim uşaklar" adı altında KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi'nde bir etkinlik gerçekleştirdi.

Sunumunu Dernek üyesi Yasemin Uzun'un yaptığı etkinliğe, Prof.Dr. Bingür Sönmez konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlik; Tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, sırasıyla Dernek Başkanı Prof. Dr. Ergun Demirsoy ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun açılış konuşmaları, ardından müzik öğretmeni Yıldıray Cihanoğlu ve saz arkadaşlarının seslendirdiği birbirinden duygulu ağıtlarlardan oluşan türkülerle devam etti.

Sarıkamış Şehitlerini anma amacıyla düzenlenen etkinlikte, mini dinleti sonrası sahneye gelen Prof. Dr. Bingür Sönmez, Sarıkamış şehitlerinin unutulmamasının altını çizerek dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Destanının bilinmeyenlerini dinleyicilerle paylaşan Prof. Dr. Sönmez; Sayıları çok daha fazla olsa da kimlikleri resmi olarak tespit edilen 345 Trabzonlu Sarıkamış Şehidi kahraman askerimizi aktardı. Etkinlik sonunda Prof. Dr. Bingür Sönmez'e Dernek Kurucu Başkanı Safa Bayar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzospor Arşiv ve Müze Kurulu Başkanı Mehmet Salih Uzun tarafından çeşitli hediyeler, çiçek ve plaket takdim edildi.

Etkinlik; Prof. Dr. Bingür Sönmez'in kendisine hediye edilen Trabzonspor formasını giyerek, dernek üyeleri ve katılımcılarla birlikte fotoğraf çektirmesiyle son buldu.

Bizim Neslin Uşakları
Bizim Neslin Uşakları
Bizim Neslin Uşakları
Bizim Neslin Uşakları
Bizim Neslin Uşakları
Bizim Neslin Uşakları
Bizim Neslin Uşakları
Bizim Neslin Uşakları
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler