Trabzon’dan MEB’e ve Hükümete çağrı: “Artık sabırlar tükendi”

Trabzon’da 3 eğitim sendikası basın açıklaması yaparak eğitimcilere yapılan şiddeti kınadı.

Trabzon’dan MEB’e ve Hükümete çağrı: “Artık sabırlar tükendi”

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon’da 3 sendika ortak basın açıklaması yaparak eğitimcilere yönelik gerçekleştirilen saldırıları lanetleyerek MEB’e ve hükümete çağrı yaptı.


Son zamanlarda eğitimcilere yönelik gerçekleştirilen şiddet olaylarına Sendikalar yaptıkları açıklamalarla tepki gösterdi. Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde ortak basın açıklaması yapan Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen adına bildiriyi okuyan Coşkun Dilber şu ifadeleri kullandı;

“Son yıllarda üzülerek şahit oluyoruz ki, öğretmene şiddet vakaları artık sıradanlaşmış üçüncü sayfa haberleri arasına girmiş durumdadır. Neredeyse gün geçmiyor ki, öğrenci yada veli tarafından sözlü yada fiziki şiddete maruz kalan bir öğretmen haberiyle karşılaşmayalım. Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, iki öğrencisi tarafından tüfekle vurularak öldürüldü. Ayhan Kökmen öğretmenimize yüze Allah’tan rahmet, yakınlarına ve eğitim camiamıza sabır ve başsağlığı temenni ediyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı’na ve hükümete çağrıda bulunuyoruz. Artık Sabırlar Tükendi. Özelde öğretmene, genelde kamu çalışanlarına yönelik şiddet vakalarını önleyebilmek için bahsi geçen mevzuat düzenlemelerini yapmak için hemen hiç vakit geçirmeden harekete geçilmelidir.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler