Trabzon’dan İzmir’e ‘Lezzet’ çıkarması

100 kiloluk hamsiyi yanlarında getirdiler

Trabzon’dan İzmir’e ‘Lezzet’ çıkarması

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde herhangi bir yerde en leziz mutfak kimde diye soran olursa tabiki. Cevap şef Muhammet Seven olur. Trabzonspor Bordo Mavi Restoran’ın Pazartesi günleri gerçekleştirdiği Karadeniz Mutfağı’nın mimarı olan ve 8 yıldır Trabzon’da sofraların lezzetine ayar çeken Şef Muhammet Seven ekibine İzmir Swis Otel’den teklif geldi.

Teklif şu; 400 kişilik bir davette Karadeniz gecesi gerçekleşecek. Burada 3-4 gün boyunca Karadeniz mutfağını bizimle buluşturur musun? 100 kilo hamsiyi de yanlarında İzmir’e getiren şef Muhammet, “Güzel bir Karadeniz sunumu gerçekleştirdik. Karadeniz mutfağı bir kültürdür bu kültürü yaşatmaya çalışıyoruz. Bizi davet eden, en güzel şekilde ağırlayan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz. Emeği geçenler sağolsunlar” dedi.

Trabzonspor eski antrenörü, Milli Takımı Dünya üçüncüsü yapan, Beşiktaş’ın teknik direktörü Şenol Güneş, otelde karşılaştıkları Trabzonlu hemşireleri ile fotoğraf çekildi. Ayrıca onlarla Karadeniz mutfağının tadına baktı. Gecenin menüsünde Lahana yemeği, Lahana Çorbası, Fasulye kavurması, Hamsi Tava, kuymak, turşu kavurması, kaygana, Trabzon güveci, palamut ızgara, fasulye diblesi, laz böreği, hurma tatlısı yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber