Trabzon’dan Hakkari’ye selam götürdüler

"Bu kardeşlik köprüleri yıkılmaz"

Trabzon’dan Hakkari’ye selam götürdüler

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün desteklediği, Trabzon Artvinliler Derneği himayesinde gerçekleştirilen "Trabzon'dan Hakkari’ye ye Selam Getirdik" projesi kapsamında gazeteci, STK temsilcileri ve iş adamlarından oluşan 20 kişilik heyet Muş-Bitlis, Van ve  Hakkari illerine ziyaret gerçekleştirdiler.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi ile Karadeniz Bölgesi illeri arasında  kardeşlik köprülerinin kurulması gönül sofralarında buluşulması noktasında başlatılan projeler büyük ilgi görmeye devam ediyor. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün desteklediği, Trabzon Artvinliler Derneği himayesinde gerçekleştirilen "Trabzon'dan Hakkari’ye ye Selam Getirdik" projesi kapsamında gazeteci, STK temsilcileri ve iş adamlarından oluşan 20 kişilik heyet Muş-Bitlis, Van ve  Hakkari illerine ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretler kapsamında illerin tarihi-kültürel ve doğal güzellikleri görülürken çeşitli sivil toplum kuruluşları da ziyaret edildi. Hayatın her alanında dayanışma-kaynaşma ve önyargıları kırarak kucaklaşmayı hedefleyen proje kapsamında gerçekleşen ziyaretlerin çok anlamlı ve değerli olduğunu belirten katılımcılar herkesi Güneydoğu ve Doğu Anadolu’nun güzelliklerini görmeye davet ettiler.

Trabzon’dan Hakkari’ye selam götürdüler

HUZUR VE GÜVEN HAKİM

Trabzon’dan gelen heyetin ilk durağı Van ili oldu. Doğu’nun Paris’i olarak gönülleri feth eden ve son dönemde turizmde büyük bir gelişme sağlayan Van’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini gezen Trabzon kafilesi burada çeşitli sivil toplum kuruluşları ile de bir-araya gelerek hem Van hakkında hem de bölgenin sorunları noktasında görüş-alışverişi yaptı. Van Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç Trabzon’dan gelen ve aralarında basın mensuplarının olduğu heyet ile yakından ilgilenirken Van ile ilgili sunum yaparak geniş bilgilerde verdi. Van’ın son dönemde hızla büyümesindeki en büyük etkenin huzur ve güven ortamının olduğunu belirten Sevinç “Kayyumla birlikte yerel yönetimlerde büyük bir başarı sağlandı ve hizmet gelmeye başlandı. Vatandaşlarımız bu süreçten memnun. Bizim derdimiz aş-iş ve ekmek. Van sokaklarına çok şükür huzur hakim” dedi.

Trabzon’dan Hakkari’ye selam götürdüler

VAN’DA TRABZONSPOR DERNEĞİ

Trabzon deyince akla gelen en büyük marka elbet te Trabzonspor. Trabzonspor sevgisi doğuda bir başka. Trabzon kafilesini Van’da 2017 tarihinde kurulan ve büyük bir gayretle çalışmalarını yürüten Van Trabzonspor Derneği’ni de ziyaret etti. Van Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Erhan Öner ve yönetim kurulu üyeleri bu ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek “Trabzon ve Van arasında kurulan kardeşlik köprüsünün en önemli ayağı Trabzonspor’dur. Van’da Trabzonspor sevdası çok büyük. Trabzonspor’u her zaman desteklemeye ve yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

TERÖRE MEYDAN OKUYOR

Trabzon heyetini Van ziyaretleri kapsamında   1.Ligde mücadele veren  Vanspor başkanı, hocası ve futbolcuları ile de  buluştu. Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk  ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Trabzonspor Anadolu futboluna büyük bir güç ve renk katmıştır. Bütün Anadolu takımlarının rol modeli olmuştur. Bu sezon şampiyonluk yolunda kendilerine başarılar diliyorum” dedi. Vanspor Başkanı Yentürk kendisinin burada sadece başkanlık yapmadığını gençleri terör belasından kurtarmak ve kazanmak adına sonuna kadar mücadele vereceğini de belirterek “ Van artık huzur ve spor kenti olacak. Terörün her türlüsüne buradan meydan okuyoruz. Artık meydan boş değil bizler varız Vanspor kulübü olarak her şeye hazırız. Van’ın huzurunu kimse bozamayacak” şeklinde konuştu.

Trabzon’dan Hakkari’ye selam götürdüler

KÜLEKÇİ’YE TEŞEKKÜR VE PLAKET

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi ile Karadeniz Bölgesi arasında kardeşlik köprülerinin kurulmasında büyük bir emeği olan kardeşlik projeleri koordinatörü aynı amanda Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi’ye Vanspor Başkanı Servet Yenitürk, Van Trabzonsporlar Taraflar Derneği Başkanı Erhan Önel, Van Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Baki, Van Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç plaket ve hediyeler vererek teşekkür ettiler.

HAKKARİ’DE HAYAT VAR

“Trabzon’dan Hakkari’ye selam getirdik” projesi kapsamında Hakkari iline ziyaret gerçekleştiren Trabzon kafilesinin ilk durağı Hakkari Valiliği oldu. “Hakkari’de hayat var” sloganı ile Hakkari’ye yeni bir güç ve renk katan Vali İdris Akbıyık’ın Trabzon kafilesine gösterdiği ilgi ve yakınlık katılımcıları oldukça etkiledi ve duygulandırdı. Bu ziyaretlerin ve projelerin çok değerli olduğun u belirten Vali Akbıyık, ". Hakkari tarihinin en huzurlu dönemini yaşıyor. Şehrin görülmesi gereken çok güzel yerleri var.113 kilometre İran, 230 kilometre de Irak ile sınırımız bulunuyor. Dolayısıyla güvenlik biraz daha öne çıkıyor. Özellikle coğrafya o bölgelerde çok kötü, aşırı dağlık. Terör örgütü bundan faydalanıyor ama sınırları askerimiz, jandarmamız ve polislerimizle en iyi şekilde tutuyoruz. Türkiye'nin güvenliği ciddi anlamda Hakkari'den geçiyor. Burayı iyi tutamazsak memleketin huzuru bozulur ama diyebiliriz tarihin en huzurlu dönemini yaşıyor Hakkari."

Trabzon’dan Hakkari’ye selam götürdüler

BU GÜZELLİKLERİ PAYLAŞMALIYIZ

Hakkari’de olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Ahmet Külekçi  gezinin amacın aulaştığın ı belirterek şunları söyledi: "İçişleri Bakanlığı himayesinde uzun zamandır hayata geçirilen çok da olumlu bir geri dönüşü olan kardeş şehirler buluşması kapsamında Karadeniz'den Güney ve Doğu Anadolu'nun farklı bölgelerine ziyaretlerimiz oldu. Amacımız daha fazla insanın Hakkari'yi tanımasını ve daha çok insanın buraya gelmesini, bölge halkı ile buluşmasını sağlamaktır. Buraya gelen arkadaşlarımız gittiklerinde ailelerine, yakınlarına, arkadaşlarına Hakkari'yi paylaşacaklar. Gazete sayfalarında Hakkari'yi anlatacaklar. Dolayısıyla Hakkari ve Karadeniz arasında bir kardeşlik, bir gönül köprüsü oluşacak. Birbirimizi daha iyi tanıyacağız."

Trabzon’dan Hakkari’ye selam götürdüler

MUŞ’TA DA TRABZONSPOR DERNEĞİ

Van ve Hakkari illerinden sonra Bitlis ve Muş illerini de ziyaret eden Trabzon kafilesi geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleşen “Muş Trabzonspor Taraftarlar Derneğini”  de ziyaret etmeyi e ihmal etmedi. Muş’un Hasköy ilçesinde açılan ve başkanlığını Dağdibi köyü muhtarı Kadri Çoşkun’un yaptığı Muş Trabzonspor Taraftarlar Derneğinde  köz-çayı içen Trabzon kafilesi 3 günlük geziden oldukça mutlu ve memnun olarak Trabzon’a dönüş yaptılar. Trabzon’dan Hakkari’ye selam getirdik projesi kapsamında Hakkari-Van-Bitlis ve Muş illerine ziyaret gerçekleştiren kafiledeki heyetten bazılarının kısa görüşleri şu şekilde oluştu:

Trabzon’dan Hakkari’ye selam götürdüler

İYİ Kİ GELDİK KEŞKE DAHA ÖNCE GELSEYDİK

Ali Rıza Altunsoy (emekli-gazeteci):”Ne diyeceğimi bilemiyorum. Sınırın en uç noktasına Hakkari’ye gittik. Çok güzel bir gezi oldu. Kardeşliğimizin  pekişmesi noktasındaki projeler çok kıymetli. Ahmet Külekçi kardeşime çok teşekkür ediyorum. Canla-başla inanılmaz bir mücadelesi var”
Emrah Kalyoncu:(devlet memuru):”İnanın çok farklı duygular yaşadım. İlk kez gittiğim bu illerde ne kadar güzelliklerin  olduğunu insanların ne kadar hoşgörülü ve misafirper olduğunu gördüm. Keşke daha önce de gelseydim. Herkesin gidip-görmesini isterim”
Tamer Karadeniz: (mühendis)” Van ayrı güzel Hakkari-Muş ve Bitlis ayrı güzel. Hakkari’de hem horon oynadık hem halay çektik. Bu ülkenin huzur ve güven ortamı içinde yaşadığını kardeşlik bağlarının ne kadar güçlü olduğuna şahit oldum. Terör belasından hep birlikte kurtuluyoruz çok şükür”
Ali Yiğiter(esnaf):”Trabzon’dan Hakkari’ye selam getrdik” projesi kapsamında yaptığımız gezi ve ziyaretler hayatımın en güzel günleri ve anıları olarak kalacak. Çok farklı duygular yaşadım. Karşılıklı ziyaretler ile birlikte doğu ve karadeniz arasında  önyargılar kırılacak bir-birimizi daha iyi anlayacağız”

Trabzon’dan Hakkari’ye selam götürdüler

Trabzon’dan Hakkari’ye selam götürdüler

Trabzon’dan Hakkari’ye selam götürdüler

Trabzon’dan Hakkari’ye selam götürdüler

Trabzon’dan Hakkari’ye selam götürdüler

Trabzon’dan Hakkari’ye selam götürdüler

Trabzon’dan Hakkari’ye selam götürdüler
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler