Trabzon’dan Cizre’ye Basın Buluşması

“Gönül Elçileri Basın Buluşması” projesi kapsamında Trabzon'dan gazeteciler Cizre'ye gitti.

Trabzon’dan Cizre’ye Basın Buluşması

Cizre Gönülleri Derneği’nin davetlisi olarak Suriye sınırına sıfır, Irak’a 20 km uzaklıktaki Cizre’ye giden gazeteciler kardeşliğimizin pekişmesi noktasında yeni bir gönül köprüsü oluşturdu.

Geçtiğimiz günlerde “Gönül Elçileri Basın Buluşması” projesi kapsamında Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır ve Tunceli illerine kültürel gezi düzenleyen Trabzon-Rize ve Artvinli gazetecilerin yolu bu kez Cizre’ye düştü.
 
İl olması artık an meselesi olan Cizre’de tarihi kültürel mekanları ziyaret eden, esnafla buluşan ve halkın sorunlarını dinleyen basın mensupları ilçe kaymakamı aynı zamanda belediye başkanı olan Faik Arıcan’la Cizre Gönülleri Derneği’ni ziyaret ettiler. Trabzon’dan hareketle Suriye sınırına sıfır, Irak’a 20 km uzaklıktaki Cizre’ye giden 13 gazeteci  kardeşliğimizin pekişmesi noktasında yeni bir gönül köprüsü oluşturdu.
Cizre’yi tanıtmaya devam edeceğiz.

Trabzon’dan Cizre’ye Basın Buluşması

Gazetecileri Cizre’ye davet eden Cizre Gönülleri Derneği ve Cizrespor Başkanı Salih Sefinç Karadeniz bölgesinin ileri gelen gazetecilerini Cizre’ye davet ederek bir gönül birlikteliği oluşturduklarını belirterek “Kardeşlik Projesi koordinatörü Ahmet Külekçi  kardeşimiz başta olmak üzere davetimize icabet eden Trabzon, Rize ve Artvin’den gelen basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Şehrimizin kültürel ve tarihi alanlarını gezdirerek, şehrimizi tanıtmaya çalıştık. Bizler Cizre Gönüllüleri Derneği olarak, kurulduğumuz günden bu yana şehrimizin tanıtımı için sayısız etkinlik ve çalışma yaptık. Tarihi şehrimiz her alanda hak ettiği noktaya ulaşana dek şehrimiz için çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. 

Kardeşlik Projesi koordinatörü Ahmet Külekçi de iki yıl içinde çok büyük mesafeler kat ettiklerini, gelinen noktada bunun meyvelerini aldıklarını ifade ederek “Kardeşlik projemiz tüm hızıyla devam ediyor. Diğer illerden de bize talepler gelmeye başladı. Yakında o teklifleri de değerlendireceğiz. Karadeniz’den Güneydoğu’ya, Güneydoğu’dan Karadeniz’e gazetecilerimiz, öğrencilerimiz, esnafımız, STK temsilcileri ile birlikte bir köprü oluşturmaya devam edeceğiz” dedi. 

Trabzon’dan Cizre’ye Basın Buluşması

Trabzon’dan Cizre’ye Basın Buluşması

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber