Trabzon'dan Bayırbucak'a yardım

Ortahisar Belediyesi Suriye'deki iç savaş nedeniyle saldırılara ve katliamlara maruz kalan Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım kampanyası başlattı. Atatürk Alanı'nda yardım çadırı açan Ortahisar Belediyesi, vatandaşlardan topladığı her türlü yardım malzemesi

Trabzon'dan Bayırbucak'a yardım

Ortahisar Belediyesi Suriye'deki iç savaş nedeniyle saldırılara ve katliamlara maruz kalan Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım kampanyası başlattı. Atatürk Alanı'nda yardım çadırı açan Ortahisar Belediyesi, vatandaşlardan topladığı her türlü yardım malzemesini Bayırbucak Türkmenleri'ne ulaştıracak. Toplanacak yardım malzemeleri tırlara yüklenerek Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderilecek. Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç bütün vatandaşları imkanları ölçüsünde az çok demeden Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım etmeye çağırdı.

TÜRKMENLERE CİDDİ BASKI VAR

Başkan Genç, "Sınırlarımızda durum iyi değil maalesef. Uzunca bir zamandır Suriye'de devam eden iç çatışma İŞİD'e karşı mücadele muhalif güçlerin yönetime karşı mücadelesi, yani özetle komşumuzda kaotik durum artarak devam ediyor. Evvela insani olarak üzüntülüyüz. Müslüman kardeşlerimiz bu zulme maruz kaldığı için üzüntülüyüz. Tabi ki devletimiz, hükümetimiz aktif bir dış politikayla birlikte oradaki durumun daha iyiye gidebilmesi adına elinden geleni yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan G-20 zirvesiyle de bu konuda önemli adımların atıldığını biliyoruz. Ama çatışma Bayırbucak Türkmenlerine de sıçradı. Şu anda onlara da ciddi bir baskı var. Bu baskı sonucu 5 bin Türkmen kardeşimiz sınırlarımızdan içeri alınmış durumda ama 15 bin Türkmen kardeşimiz de sınırlarımızda yaşam mücadelesi veriyor. Bizde bunun gereği olarak 'Birlik ve Dayanışma Derneğimizle müştereken bu kampanyayı düzenledik. Bir Trabzon ve Ortahisar eli olarak da orada bulunmak istedik. Yardımlaşma ve dayanışma bizim milletimizin, asaletimizin bir gereğidir. Dinimizin de emridir. Bunun bugün gereğini yapmak istiyoruz. Bu vesileyle bütün Ortahisar'daki hemşerilerimizin, bütün Türkiye'deki vatandaşlarımızın buradaki kardeşlerimize yardım eli uzatmasını bekliyoruz." ifadelerine yer verdi. "Bugün zor zamanlarında kardeşlerimizin yanında olmak bizim için vazife olsa gerek." diyen Başkan Genç, "İnşallah bu yardımlarımızla birlikte oradaki kardeşlerimiz birazcık soluklanır. Ama nihai olarak da bu iç savaş sona erer de; yurtlarına dönerler eski hayatlarını idame ettirirler diye düşünüyoruz. Ve cenabı Allah'tan bunu niyaz ediyoruz. Ben tekrar kampanyamızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ve bütün vatandaşlarımızı bu yardım kampanyası konusunda hassasiyet göstermeye davet ediyorum." sözlerine yer verdi.

ZORLUK İÇİNDE YAŞIYORLAR

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de Türkmenlerin orada ciddi zorluk içinde yaşadığını belirterek, kısıtlı imkanlarla mücadeleye devam ettiklerini söyledi. Revi, "Dün akşam da Gençlik Kollarımızın bu konuda bir etkinliği vardı. Sizin yaptığınız bu çalışma çok daha anlamlı bir çalışma. Bu çalışmaya mutlaka destek olmamız lazım. Trabzonlu hemşerilerimizin de destek olacağını düşünüyorum. Bu yardım kampanyasını başlattığınız için de size ve tüm belediyemize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber