Trabzon’dan Atina’ya “Ebrulu” dostluk eli

TRABZON - Halk Eğitim Müdürlüğünde ebru eğitmeni olarak görev yapan, ayrıca özel atölyesi ile ebru sanatını her yaştan meraklılara öğretmeye çalışan ve Tılsım Uluslararası Sanat Derneğinin başkanı Songül Kartal, Atin’dan davet aldı   12 Nisan’da Atina’dak

Trabzon’dan Atina’ya “Ebrulu” dostluk eli

TRABZON - Halk Eğitim Müdürlüğünde ebru eğitmeni olarak görev yapan, ayrıca özel atölyesi ile ebru sanatını her yaştan meraklılara öğretmeye çalışan ve Tılsım Uluslararası Sanat Derneğinin başkanı Songül Kartal, Atin’dan davet aldı

 
12 Nisan’da Atina’daki sanat festivaline direkt olarak ismin çağrılan Songul Kartal, Trabzon’da yüzlerce insana çocuğu yetişkine ebru sanatını öğretti, sevdirdi.
 
Atina’a da da 4 gün devam edecek olan sanat etkinliklerinde ebruyu festival boyunca tanıtacak alan Songül Kartal daha önce de Selanik’en benzer davet alarak, Selanik sanat günlerine katılmıştı.
 
Songül Kartal, UNESCO’nun insanlık mirası olarak Kabul ettiği Ebru sanatının Trabzon’daki en yetkin ve yetenekli sanatçılarından biri.
 
Kartal’ın öğrencileri arasında KTÜ’de okuyan yabancı uyruklu öğrencilerin çoktuluğu da dikkat çekiyor. Kendi ve Halk Eğitim Merkezindeki atölyelerinde Songül Kartal ebru sanatını her bir yaştaki öğrencilerine sevdiriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber