Trabzon’daki zincirleme kazanın nedeni ortaya çıktı! 'Deli bal'

Trabzon’daki 6 aracın karıştığı zincirleme kazanın nedeninin deli bal olduğu ortaya çıktı.

Trabzon’daki zincirleme kazanın nedeni ortaya çıktı! 'Deli bal'

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon’da meydana gelen 6 aracın karıştığı zincirleme kazanın nedeni ortaya çıktı.

Yomra İlçesi Liman kavşağında bir otobüs, sürücüsü O.N.K’nin direksiyon başında rahatsızlanması sonucu kırmızı ışıkta bekleyen 5 araca çarparak durabildi.

Kazada 5 kişi yaralanırken yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 

KAZANIN NEDENİ ORTAYA ÇIKTI

Otobüs şoförü O.N.K., Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine kaldırılarak tedavi altın alındı. Burada yapılan incelemede ve şoförün verdiği bilgiye göre kazaya ‘deli bal’ neden oldu.

Kazadan bir süre önce bal yediğini belirten O.N.K. bilinç kaybı yaşadı. Bunun üzerine kontrolünü kaybeden O.N.K. kazaya neden oldu. 

FAZLA BAL YİYEN AYI İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Deli Bal daha önce Düzce'de fazla bal yediği öğrenilen ayının kendinden geçmesi ile ortaya çıkmıştı. Yapılan incelemelerde ayının deli bal yediği ve zehirlendiği öğrenilmişti. Ayı tedavi sonrasında sağlığına kavuşmuştu.

Trabzon’daki zincirleme kazanın nedeni ortaya çıktı! 'Deli bal'

DELİ BAL NEDİR?

Deli bal, arıların Beyaz ormangülü ve Kafkas ormangülü çiçeklerinden elde ettiği, halk arasında 'bal tutması' denilen olaya sebep olan arı ürünüdür.

Acı balın içinde yer alan grayanotoksin maddesi zehirlenmeye neden olmaktadır. Deli bal zehirlenmesinin belirtileri şöyledir; kalp ritmi bozukluğu, boğazda yanma, deride ve gözde kızarma, bulantı, kusma, ağız ve burunda kaşınma, tükürükte artış, bulanık görme veya geçici körlük, baş ağrısı ve dönmesi, ishal, tansiyon düşüklüğü, bilinç kaybı. Bir kaşık bal tüketilmesiyle genellikle 1-1,5 saat içinde etkileri görülmeye başlanır.

Ormangülleri türleri, Karadeniz ikliminin görüldüğü yerlerde deniz seviyesinden 0-3000 metre yükseklikte yetişir. Kastamonu'nun Çatalzeytin, İnebolu, Abana, Bozkurt, Doğanyurt, Cide, Küre ilçelerinin yanı sıra Azdavay ve Şenpazar ilçelerinin bir bölümünde deli bal üretilir.

Trabzon’daki zincirleme kazanın nedeni ortaya çıktı! Deli bal

Trabzon’daki zincirleme kazanın nedeni ortaya çıktı! Deli bal

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber