Trabzon’daki dev yatırım krizinde ikinci raund Bize arsayı geç teslim ettiler

Trabzon’da yapılan Dünya Ticaret Merkezi inşaatını yapan firmadan iddialara yanıt geldi.

Trabzon’daki dev yatırım krizinde ikinci raund Bize arsayı geç teslim ettiler

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon’un Yomra ilçesinde 2015 yılında TTSO ile Trabzon Dünya Ticaret Merkezi’nde yap işlet- devret modeli ile 5 yıldızlı otel, çok amaçlı kongre merkezi, fuar alanı kompleksi yapım ve işletme sözleşmesi Dubaili bir firma ile imzalanmıştı.

Aralarında TTSO, Trabzon Büyükşehir belediyesi ve Trabzon’daki birçok paydaşın da ortak olduğu Dünya Ticaret Merkezi Şirketinin Dubaili şirket ile imzaladığı sözleşme neticesinde inşaatın 3 yıl içerisinde tamamlanması anlaşmasına varılmış ve inşaat 2017 yılında başlamıştı.

Yaşanan pandemi sürecini bahane gösterdiği belirtilen Dubaili şirket 1 yıl daha ek süre istemiş ve sürenin kendisine verilmesine rağmen işleri tamamlamadığı bu nedenle de konunun mahkemeye taşındığı iddialarını ilk olarak Haber61 gündeme getirmişti.

İddiaların göbeğindeki firma olan Dubaili şirket Armada Holding’ten açıklama geldi.

“Gecikme bizden kaynaklanmıyor”

Yaşar, projede yaşanan gecikmenin kendilerinden kaynaklanmadığını belirtip yer tesliminde Dünya Ticaret Merkezi Şirketi tarafından bir gecikme olduğunu daha sonra da iki müteahhitin iflas ettiğini ardından da pandeminin ortaya çıktığını belirtti.

Holdingin Türkiye temsilcisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yaşar başta Trabzon olmak üzere bölgedeki önemli bir ihtiyacın karşılanacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Trabzon'daki Dünya Ticaret Merkezi projesi Karadeniz'deki en büyük yatırım projesidir. Yap-işlet-devret modeliyle yapılan 49 yıllık bir proje. Projenin yapımı sürüyor. Bizden kaynaklanan bir gecikme söz konusu değil. Yer tesliminde Dünya Ticaret Merkezi'nin bir gecikmesi oldu. Daha sonra iki müteahhittin iflası oldu, sonra pandemi başladı. Tüm bunlara rağmen biz projemizi hiç durdurmadan devam ettirdik."

“Yüzde 90’ı bitti”

Yaşar, yatırımın yüzde 90'ının tamamlandığını belirterek, "Çok basit işleri kaldı. Onları da kısa zamanda bitirerek projeyi hizmet olarak devreye almak istiyoruz. Yurt dışındaki imkanlarımızı da kullanarak bölgeye hem turizm hem kongre hem de sağlık turizmi konusunda bir çalışma yapılacak." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber