Trabzon’daki DAEŞ Operasyonu 

Adliyeye çıkartılan 5 şahıstan 2'si tutuklandı.

Trabzon’daki DAEŞ Operasyonu 

Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda DAEŞ terör örgütü propagandası yaptıkları ve örgüt adına faaliyetlerde bulundukları tespit edilen 5 kişiden 2'si çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı. 

Alınan bilgiye göre, Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda DAEŞ Terör Örgütü adına sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptıkları ve örgüt adına faaliyetlerde bulundukları tespit edilen Ö.Y., E.U., Ş.Y.K., A.S. ve A.Z.K. isimli şahıslar dün düzenlenen eş zamanlı operasyonlar neticesinde yakalandı. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda ise 27 bin 850 dolar, 2 bin 350 Euro ve 20 bin 175 TL para ile çeşitli dijital materyaller ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Gözaltına alınan 5 şahıs, işlemlerinin ardından Trabzon Adliyesi'ne sevk edildi. 4’ü Trabzonlu 1’i Rizeli olan şüphelilerden Ö.Y. ve A.S. terör örgütü üyeliğinden tutuklanırken, A.Z.K., E.U. ve Ş.Y.K. ise savcılık tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber