Trabzon’da yok böyle soygun!

Kendisini polis gibi tanıttı, paraları aldı, kıyafetini değişti, Gümüşhane’ye kaçtı, otobüse bindi, Bayburt ilinde yakalandı. Bu haberde aksiyon, gerilim, dram, heyecan var.

Trabzon’da yok böyle soygun!
Haber : Şükrü Üçüncü
 
Trabzon’da kendisini polis gibi tanıtan bir şahıs evden 4 bin 700 dolar, 13 bilezik ve 23 altın kartı alarak kayıplara karıştıktan sonra polis ekipleri tarafından Bayburt ilinde yakalandı.
 
KAPIYA GELDİ “PARALAR VER” DEDİ
 
Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; Trabzon’un Ortahisar İlçesi Soğuksu Mahallesi Şefkat Sokak’ta bulunan bir apartmanda yaşayan 23 yaşındaki S.N. evde bulunduğu sırada kapısı çaldı. S.N. kapıyı açtığında karşında kimliği belirsiz sivil kıyafetli bir kişiyi gördü. Şahıs S.N’ye, “ Ben polisim savcılık tarafından görevlendirildim, sizler FETÖ/PDY terör örgütüne para aktarmışsınız evde bulunan diğer ziynet eşyalar ile paraları getirin.”ifadelerine yer verdi.
 
EVDE BULUNAN PARA VE ALTINLARI TESLİM ETTİ
 
Şüpheli şahsın bu sözleri üzerine S.N. evde bulunan 4 bin 700 dolar, 13 bilezik ve 23 altın kartı şüpheli şahsa verdi. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan talihsiz kadın, Gülbaharhatun Polis Merkezine giderek polislerden yardım istedi. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Şefkat Sokak’tan araştırmaya başlayan polis ekipleri güvenlik kamera görüntülerinden yola çıktı.

ÇÖMLEKÇİ’DE OTELDE KALDI
 
Dolmuş ile birlikte bölgeden ayrıldığını fark eden polis ekipleri; şahsın Atatürk Alanında indiği yeri tespit etti. Buradan yeniden güvenlik kamera görüntülerinden hareket eden ekipler, şahsın Çömlekçi Mahallesinde bir otelde kaldığını tespit etti. Ekipler otele baskın düzenleyerek şahsın kalmış olduğu odaya girdiklerinde şüphelinin kısa bir süre önce ayrıldığını tespit etti.

 
KIYAFETLERİNİ DEĞİŞTİ
 
Dolandırıcılık sırasında kullandığı kıyafetleri otel odasında değiştiren şahsın daha sonra buradan ücreti ödedikten sonra ayrıldığı tespit edildi. Otel kayıtlarında İsa A. kimliği ile kaldığı tespit edilen şüpheli şahsın kaça bileceği düşünülerek havalimanı, otobüs terminalinde önlem alınırken şehrin giriş ve çıkışlarında tedbir alındı. Polis ekipleri; Trabzon Şehirler arası otobüs terminalinde giderek yaptığı çalışmada şahsın burada taksiye binerek gittiğini tespit etti.
 
GÜMÜŞHANE İLİNDEN KAÇMAK İSTEDİ
 
Hırsızlık büro ekipleri; İsa A.’yı taşıyan taksinin sürücü ile iletişime geçti. Sürücü şüpheliyi Gümüşhane’de indirdiğini belirtti. Polis ekipleri; Gümüşhane şehirler arası otobüs terminaline giderek burada yapmış olduğu çalışmada İsa A. İsimli şahsın Şanlı Urfa iline 21:30 sularında kalkan bir otobüs ile yola çıktığını tespit etti. Trabzon polislerinden 30 dakika önce otobüs hareket etmesi nedeni ile durum Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ekiplerine bildirildi.
 
44 NUMARALI KOLTUKTA BİR ŞÜPHELİ
 
Bayburt Asayiş Şube ekipleri; otobüsü şehrin giriş noktasında durdu. Yolcu otobüsünün 44 numaralı koltuğunda yolculuk yapan İsa A.’yı gözaltına alarak Bayburt İl Emniyet Müdürlüğüne sevk etti. Emniyet Müdürlüğüne şahsın üzerinde ve çantasında yapılan aramada S.N’ye ye ait olduğu öğrenilen 4 bin 700 dolar, 13 bilezik ve 23 altın kart ele geçirildi. Trabzon’dan şüphelinin izini süren polisler Bayburt İl Emniyet Müdürlüğünde şahsı teslim alarak Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne saat gece 03:00’da sevk etti.
 
TRABZON’DA BAŞKA OLAYA DA KARIŞMIŞ
 
Gözaltına alınan ve olayın şüphelisi olduğu öğrenilen İsa A’nın ilk sorgusunda yine Trabzon’da Nura A. İsimli şahsı dolandırmaya çalıştığı ortaya çıktı. Şahsın il emniyet müdürlüğünde sorgusuna devam edilirken ele geçirilen bin 700 dolar, 13 bilezik ve 23 altın kart sahibine teslim edildi.







 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler