Trabzon'da YGS İçin Son Prova

Trabzon'da eğitim gören öğrenciler 14 Şubat 2016 Pazar günü YGS'nin birebir aynısının planlandığı "YGS son prova'ya "ya giriyor. Trabzon Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 3 yıldır yürütülen "Üniversiteye Yolculuk" projesinin ikinci basama

Trabzon'da YGS İçin Son Prova

Trabzon'da eğitim gören öğrenciler 14 Şubat 2016 Pazar günü YGS'nin birebir aynısının planlandığı "YGS son prova'ya "ya giriyor.

Trabzon Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 3 yıldır yürütülen "Üniversiteye Yolculuk" projesinin ikinci basamağı olan sınav ayağının ilki 17 Ocak 2016 Pazar günü KTÜ salonlarında gerçekleştirilmişti.

14 Şubat 2016 Pazar günü 10.00 da başlayacak deneme sınavına Trabzon ili tüm ilçeleri genelinde 12. sınıf seviyesinde öğrenim gören 10 bin 887 öğrenci, toplamda 32 sınav merkezindeki 613 sınav salonunda bin 135 öğretmenin gözetimindeki salonlarda sınava alınacak.

Sınavın gerçek bir sınav formatına uygun olarak sağlıklı işlemesi, gerekli önlemlerin alınması, tam bir "prova" olması ve sağlıklı işlemesi için kontrollerin sıkı tutulması, sınavda öğrencilerden gerçek YGS'de uyulması gereken kurallara aynen uyulması isteniyor. Sınav günü öğrencilere verilecek olan kırtasiye malzemeleri de Ortahisar Belediye Başkanlığınca karşılandı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Mili Eğitim Müdürü Hızır Aktaş "Ocak ayında açıklanan TÜİK verilerine göre Trabzon'un daha yukarılara çıktığı görülüyor. Eğitim endeksi başlığı altındaki verilere baktığımızda özellikle ulusal düzeyde yapılan sınavlarda TEOG ve YGS'de yukarıları hedefleyen bir eğitim kenti Trabzon'u görüyoruz. Geçen yılın verilerinin baz alındığı verilere göre Trabzon eğitimde 19. sırada. Bu sene geçen seneye göre daha başarılı bir TEOG geçirdik. Şimdi sıra YGS'de. Gerek destekleme ve yetiştirme kurslarımızla gerekse de YGS'deki başarımızın daha da artmasını hedefleyen böylesi projelerle YGS'de de başarılı bir grafik çizmeyi hedefliyoruz. Sınava girecek bütün öğrencilerimize 14 Şubat'taki deneme sınavında ve 13 Mart'taki YGS'de başarılar diliyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sınav sonrası kısa bir zaman içinde sonuçlarını, il düzeyinde okul türleri ve ilçelere göre sınav analizlerini açıklamayı planlıyor.

Türkiye'de bir benzeri bulunmayan "Üniversiteye Yolculuk" projesi ile son yıllarda Trabzon'un yükselen eğitim çatısının daha da yükseleceği ön görülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber