Trabzon’da yeni Pazar yeri belirlendi

Ortahisar Belediye meclisinde yeni pazar yeri oy birliği ile kabul edildi.

Trabzon’da yeni Pazar yeri belirlendi

Trabzon'un Ortahisar İlçesinde yeni Pazar yeri belirlendi.

İlçenin 2 Nolu Erdoğlu Mahallesi’nde Pazar yeri kurulması belediye meclisinde görüşüldü.

Yapılan görüşme sonunda 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi Yayla Caddesi’nde pazaryeri kurulması oy birliği ile karara bağlandı.

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin “Sokak aralarında oluşturulan pazarların bir takım olumsuzlukları var. Bir yağmurda o üreticiler mağdur oluyor. Bu semt pazarlarının asıl amacı üreticinin getirdiği ürünü satması. Ama bakıyoruz ki vatandaş toptancıdan aldığı ürünü satıyor. Buna düzenleme getirilmesi lazım. İkincisi ise çelik yapı içersinde tuvaleti olan bir Pazar yapmak. Sayısı az olsun ama düzenli bir şekilde yapalım. Yoksa bütün sokak aralarında yapılır. Kapalı bir ortamda olmasını öneriyorum." dedi.

Bağımsız meclis üyesi Davut Çakıroğlu “Asfalt yollara büyük zarar veriyorlar. Pazar çadırlalarının zemine sabitlenmesi ve sökülmesi sonrasında o demirlerin söküldüğü yerler su alıyor. 10 yıl dayanacak yol 2 sene dayanmadan çukur oluşuyor. Bu pazar çadırları asfalta çakılması değil de seyyar çadırlar olmalı. Turgut Özal Bulvarı bu konuda örnektir. 2 yılda kaç kez asfalt döküldüğüne bir bakın." ifadelerini kullandı.

Başkan Ahmet Metin Genç, sorular üzeirne yaptığı açıklamada, “Tespiti yapılan yer yeni bir Pazar yeri değil. Biz ayrıca bir Pazar yeri tespiti yapmadık. Tek istisnamız Kireçhane’dir. Yöresel ürünlerin satıldığı bir yerdir. İdeal olanı tabiki kapalı olması. Erişim olan yolu Pazar yeri yapıyoruz. Bu doğru değil ama zaruret. Avrupa Birliği yasalarına göre Pazar yeri yapmamamız lazım zaten. Erdoğdu’da vatandaşlarımızdan gelen şikayetler nedeniyle daha önce Trabzon Belediyesi tarafından Pazar yeri olarak tespit edilen yere taşıdık Pazar yerini.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra yapılan oylama ile konu karara bağlandı.

Haber61 - Haber Servisi - 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber