Trabzon'da yeni moda günlük kiralanan evler

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da günlük kiralanan ev sayısı şehirde bulunan otel sayısını geçmiş durumda. Kontrolsüz bir şekilde sayıları artan evlerin günlük kiraları ise bir günlük otel ücretini geride bıraktı. Trabzon’da kiraya giden evlerin büyük

Trabzon'da yeni moda günlük kiralanan evler

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’da günlük kiralanan ev sayısı şehirde bulunan otel sayısını geçmiş durumda. Kontrolsüz bir şekilde sayıları artan evlerin günlük kiraları ise bir günlük otel ücretini geride bıraktı. Trabzon’da kiraya giden evlerin büyük bir kısmı internet üzerinden kiraya veriliyor. Trabzon’da 5 yıldız otel sayısı son yapılan oteller ile birlikte 4’e ulaştı.

TRABZON’DA NE KADAR OTEL VAR?

Trabzon’da 5 yıldızlı otelin dışında 245 tane otel bulunmakta. Bu otellerin en fazla bulunduğu bölgelerin başında ise turisttik bölgeler geliyor. Birde devlet kuruluşlarının misafirhaneleri kentte yaygın durumda. Öğretmen evi, Karayolları misafirhanesi gibi kentte 10 tane devlet misafirhanesi bulunmakta. Tüm bu konaklama tesislerinin içerisinde en ucuz şüphesiz devlet misafirhaneleri.

trabzon-002.jpg

GÜNLÜK KİRALANAN EVLER OTELİ GEÇTİ

Trabzon’da otellerin oda ücretlerine bakıldığı zaman en 30 TL’ye de günlük gecelik oda bulunurken 300 TL’ye kadar varan fiyatlar mevcut. Fiyat artışına göre; otelin müşteri memnuniyeti de artıyor. Trabzon’da resmi rakam olarak açıklanamayan günlük kiralanan evlerin sayısı şimdilik bini geçtiği öne sürülüyor. Peki günlük kiraya verilen evlerin fiyatları ne kadar? En çok merak edilen soru bugünlerde bu!

trabzon-uzungol.jpg

ORTAHİSAR VE ÇAYKARA EN ÖNDE

En fazla kiraya evin verildiği ilçelerin başında Ortahisar geliyor. Bu ilçeyi ise Çaykara’nın Uzungöl bölgesi takip ediyor. Günlük kiralanan evlerin en düşük fiyatı 90 TL, en yüksek fiyat ise 500 TL  olarak kiraya veriliyor. 24 saat esasına göre kiralanan evlerin hiçbir denetimi yok. Bu evler vergiye da dahil olmayınca haksız bir kazanç oluşuyor. Otel işletmecisi vergi verirken bu tür kiralanan evler vergiye tabi olmuyor.

trabzon-gunluk-ev.jpg

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DEVREYE GİRDİ

İçişleri bakanlığı; bu durumun önüne geçe bilmek için bir genelge yayınladı. Genelgede günlük kiraya verilen evlerin kayıt altına alınması ve vergiye tabii tutulması hedefleniyor. Birde kime kiralandığı yönünde emniyet birimlerine bilgi verilmesi yönünde bir çalışma başlatıldığı öğrenildi. Genelgeye uymayan ev sahiplerine ise ciddi para cezaları geliyor. Hatta “vergi kaçırma” suçu üzerinden işlem yapılacağı ifade ediliyor.

fuhus.jpg

EVLERDE ASAYİŞSİZLİK DURUMU ÇOK FAZLA

Bu evlerin Trabzon’a bir diğer en büyük sorunu ise; Asayiş, uyuşturucu ve Terör olayları. Kontrolsüz bir şekilde kiraya verilen bu evlerde son zamanlarda asayiş sorunları yaşanıyor.. Genelde kiralanan evlerin büyük bir oranı fuhuş amaçlı kiralandığı biliniyor. Otele giderek  kimlik bilgilerini vermek istemeyen bazı şahıslar “eskort bayanlar” ile anlaşarak bu evlerde belirli bir ücret karşılığında ilişkiye giriyor.

teror-001.jpg

TERÖR SALDIRILARI PLANLANIYOR

Bir diğeri ve en büyük sorun şüphesiz terör sorunu. Son dönemlerde Türkiye’yi etkisi altına alan terör olaylarına karışan şüphelilerin oteller dışında kaldığı ve günlük kiralanan evlerde konakladığı istihbarat raporlarına yansıyor. Haber61.Net’in edindiği bilgiye göre; evleri tam olarak denetim altına alamayan emniyet güçleri bu tür bir saldırıda şüphelinin evde kaldığı tespit edildiğinde ev sahibinin ”makul şüpheli” olarak gözaltına alınacağı ifade ediliyor.

Haber : Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber