Trabzon’da Yaylada rahatsızlanan vatandaşın imdadına böyle yetiştiler

Trabzon’da hava ambulansı yine yoğun mesai yaptı.

Trabzon’da Yaylada rahatsızlanan vatandaşın imdadına böyle yetiştiler

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Oba yaylasında ve kalp sıkıntısı yaşayan bir vatandaşSBÜ Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi EAH hastanesine, Çaykara ilçesi Uzungöl Yaylasında rahatsızlanan bir vatandaş da Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine hava ambulansı ile sevk edildi.

Son 1 haftada gerçekleşen hava ambulansı faaliyetleri için Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü’nden şu açıklama yapıldı:

İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet vermekte olan Hava 61 Helikopter Ambulans 12.10.2020-19.10.2020 tarihleri arasında il içi ve il dışı 12 (on iki) hastanın naklini gerçekleştirmiş olup; belirtilen zaman diliminde 19 saat 37 dakika uçuş yapılmıştır.

İleri tetkik ve tedavilerinin yapılması amacıyla ilimiz İlçe Devlet Hastaneleri ile özel 7M Hastanesinden Hava 61 Helikopter Ambulansı ile alınan 4 (dört) ayrı hastanın; Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi, Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi ve Rize Devlet Hastanesine nakil işlemleri;

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Hastanesinden alınan 3(üç) ayrı hastanın Ankara Şehir Hastanesi - Erzurum Atatürk Üniversitesi Hastanesi - Giresun Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları EA Hastanesine nakil işlemleri;

Giresun ili Şebinkarahisar ve Çamoluk Devlet Hastanelerinden alınan 3 (üç) ayrı hastanın Giresun Üniversitesi Eğitim ve Araştırma hastanesine nakil işlemleri Hava 61 Helikopter Ambulans ile başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca İlimiz Akçaabat ilçesi Oba Yaylasında olay yerinden alınan (1) bir hastanın SBÜ Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi EAH hastanesine nakil işlemi ve Çaykara ilçesi Uzungöl yaylasında yine olay yerinden alınan (1) bir hastanın Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakil işlemleri Hava 61 Helikopter Ambulans ile başarıyla gerçekleştirilmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber