Trabzon’da yatan kaç koronavirüs hastası var?

İl Sağlık Müdürü Hakan Usta açıkladı.

Trabzon’da yatan kaç koronavirüs hastası var?

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta Haber61 TV’ye konuk oldu.

Usta, Trabzon’da yatan 150’ye yakın pozitif vaka olduğunu söyledi. Usta hastaneye yatan hastalar arasında aşıları tamamlanmış kimse olmadığını belirtti.

Hakan Usta yaptığı açıklamada “Delta varyant görülme olasılığı Türkiye’de ve Trabzon’da yüzde 80. Artık görülen vakaların hepsini delta olarak kabul etmeye başladık. Elimizde 150’ye yakın yatan hasta var. Bunlar pozitif olanlar. Bunun dışında yatan ve henüz şüpheli grubunda 40-50 kişi daha var. Vakalara bakıldığı zaman aşılama programını tamamlamış olan yok. Aşılanmasını bitiren kişilerin hastaneye yatış oranı sıfır. Onun dışında hastaneye yatan hiç aşı olmamış kişiler yüzde 50-55 kişi, diğerleri de aşılanma sürecini tamamlamamış 1 doz yapılıp diğerini yaptırmamış, 2 doz Sinovac olup 5-6 ay sonra yakalanmış, ya da aşılanmasını tamamladıktan sonra 15 gün geçmemiş olanlar. Şu anki hastaların hiçbirinde aşılanma programını bitirip de yatan bulunmuyor.” dedi.

Haber61 - Haber Servisi - 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber