Trabzon’da vatandaşın çöp tesisi isyanı! Yolu kapattılar geçişe izin veremediler

Trabzon’da çöp tesisinden yayılan kokuya isyan eden vatandaşlar yolu kapattı.

Trabzon’da vatandaşın çöp tesisi isyanı! Yolu kapattılar geçişe izin veremediler

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon’un Arsin ilçesinde çöp eylemi gerçekleşti.

İlçenin Yanbolu mahallesinde bulunan çöp tesisinden yayılan koku mahalle halkını isyan ettirdi.

Yolu trafiğe kapatan vatandaşlar çöp arabalarının geçişine izin vermedi.

İlçe jandarma ekiplerinin müdahale ettiği olay yerine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun  gelmesi bekleniyor.

Araklı ve Arsin kaymakamlarının vatandaşlar ile görüşmek içim mahalleye geldikleri, Belediye başkanı Sait Gürsoy'un ise Vali ustaoğlu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği öğrenildi.

Konu ile alakalı açıklama yapan Araklı Belediyesi meclis üyesi Baki Malkoçoğlu "Şu anda arazisinde fındık toplayan insanlar kokudan fevkalade rahatsız olarak buraya geldiler. Yolu kesmediler. Sadece kamyonların önünü kestiler. Yol kesmek gibi bir şey yok burada. Nasıl bizim burada yol kesme hakkımız yoksa onların da bize bu kokuları aktarma hakları yok. Biz bu köyde nefes alamıyoruz. Bu sadece burasıyla alakalı değil. Arsin sınırlarında fevkalade rahatsız edecek kıvama geldi. İnsanlar buraya sofralarını yarım bırakarak kalkıp geldiler. Bu çöp tesisi martıların istilasına uğradı. Martılar o çöp tesisinden aldıkları çöpleri – çocuk bezleri, tuvalet fırçası, maske, ne tür çöp ararsan – mahallelere, tarlalara, sokaklara bırakıyor. İnsanlar tarlalarından meyve ve sebze alıp yiyemiyor. Biz bunu defalarca bildirdik. Defalarca resmi kurumlara dilekçe vermemize rağmen bizi dikkate alan olmadı. Ben Vali’ye soruyorum. Bu bölgeyi hayvanlar bölgesi olarak mı ayırdı? Eğer insansak biz insanca muamele bekliyoruz. Burada insanlar için yaşam alanı oluşacaksa bu kötü kokuya dur diyecekler. Demek zorundalar." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler