Trabzon’da vaka sayılarında son durum! Bugüne kadar kaç vaka görüldü

Hakan Usta Trabzon'da vaka sayılarındaki son durumu açıkladı. Usta ayrıca bugüne kadar görülen vaka sayısını da söyledi.

Trabzon’da vaka sayılarında son durum! Bugüne kadar kaç vaka görüldü

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Trabzon'da günlük 450 vaka görüldüğünü açıkladı. Usta bugüne kadar ise 100 Bin vaka görüldüğünü söyledi.

Hakan Usta Haber61 TV’ye konuk olarak önemli sorulara cevap verdi.

Usta, "Biz şuana kadar 600 bin civarında test yaptık. Elimizden geldiğince temaslı gördüğümüz kişileri test yaparak gerekirse pozitifler kervanına ekleyerek tedavilerini evlerine kadar ulaştırdık. Yaklaşık şimdiye kadar 100 bin vakamız oldu. Şuana kadar belki 4. Dalgayı yaşıyoruz. Bayramdan hemen önce günlük vaka sayısı 50 iken şuan günlük 450. Bu dademek oluyorki hızlıca bir dalganın ya içindeyiz ya tepesindeyiz ya da eteğindeyiz. Bir şekilde yukarıya yükseliş devam ediyor. 3 gün önce 300-350 diyorduk şuan 400-450. Aşısızlar başta olmak üzere aşı takvimini tamamlamamış olanlar yüzde 90’ı oluşturuyor. Bu çok ciddi bir durum. Vakalar bu kadar serbestliğe rağmen bu rakamları görüuyotuz. Aşı olmamış olsaydı belki 2-3 katı rakamları görecektik. Başta insanlar korku ve kısıtlılıkla hareket ediyordu. Şimdi tek dayanak aşı. Ona dayanarak bu kadar sıkıntı yaşamamak için insanlarımız aşısını olsun takvimini tamamlasın. İlk dozunu olup ikincisini yaptırmamış ya da iki Sinovac olup 3.yü olmamışlar var." dedi.

Haber61 - Haber Servisi - 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber