Trabzon'da uyuşturucu operasyonunda 19 tutuklama

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un Vakfıkebir, Çarşıbaşı ve Beşikdüzü ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yapanlara yönelik İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ekipleri operasyon düzenledi.

Trabzon'da uyuşturucu operasyonunda 19 tutuklama

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un Vakfıkebir, Çarşıbaşı ve Beşikdüzü ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yapanlara yönelik İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ekipleri operasyon düzenledi. Salı günü gerçekleşen operasyon sonrasında 16 kişi bu ilçelerden göz altına alınırken 2 kişide İstanbul’da bu operasyon kapsamında gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüklerinde yapılan soruşturma sonrasında 16 şüpheli Beşikdüzü Adliyesine sevk edildi. Şüphelilerin 12’si mahkeme tarafından tutuklandı.

İstanbul’da gözaltına alınan 2 kişi’de çıkarılmış olduğu mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma kapsamında operasyonun başlamasına neden olan 4 kişinin tutuklanması ile birlikte “torbacılar” adı verilen operasyonda 19 kişi tutuklanmış oldu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar İle Mücadele Şubesi (KOM) Uyuşturucu ile Mücadele Şubesinin yürüttüğü ve Trabzon İl Jandarma ile Beşikdüzü, Vakfıkebir Emniyet Müdürlüğü takviye ettiği yaklaşık 100 güvenlik gücünün katıldığı operasyonda 16 kişi uyuşturucu ticareti yapmak iddiası ile gözaltına alınarak Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne sevk edildi.

Haber61.Net’in edindiği bilgiye göre; Bu sabah saat 08:00 sularında Beşikdüzü, Vakfıkebir ve Çarşıbaşı’n da 20 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen KOM ekipleri; adreslerde yaşayan 16 kişiyi gözaltına altı. Operasyonun başlangıç aşaması bir süre önce Bayburt’a öğretmenlik yapan H.F’nin dur ihtarına uymayarak polis ve jandarma ekiplerini ateş etmesi ile durdurulan araç ile başladığı bilgisine ulaşıldı. Araç içersinde yarım kilo esrar yakalanmıştı.

Bu operasyon sonrasında çalışma başlatan ekipler; Bu sabahki operasyonlarda evlerde çok sayıda yasa dışı madde ele geçirdi. 1 kilo esrar, 50 adet ecstacy, 2 adet ruhsatsız tüfek ve bu tüfeklere ait 42 adet fişek, 4 adet dinamit lokumu, 50 gram bonzai, 1 adet kurusu sıkı tabanca, 200 litre kaçak akaryakıt ve çok sayıda mermi ele geçirildi.  Şahısların sorgusunun Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü sürdüğü öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler