Trabzon’da üniversite - sanayi iş birliği

OSB’de KTÜ ofisi açıldı. Vali Yavuz, “En iyiyi üretin” dedi 

Trabzon’da üniversite - sanayi iş birliği
Haber61/Haber Servisi
Levent Ustabaşı
 

Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde KTÜ işbirliği ile transfer ofisi açıldı. 
Ofisin açılışına Trabzon Valisi Yücel Yavuz, KTÜ Rektörü Prof Dr. Süleyman Baykal, KTÜ Rektör Yarımcısı Prof Dr Asım Örem, TTSO Başkan Vekili Erkut Çelebi, Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Koray Turan, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen katıldı.

Açılış konuşmasını Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Koray Turan yaptı.
Ardından TTSO Başkan Vekili Erkut Çelebi konuştu ve ağır sanayinin 3. dünya ülkelerine kaydırıldığına dikkat çekerek, “Arazi sorunu yaşıyoruz. Bu nedenle teknolojiye yönelmek doğru hamledir. Bu ofis bunu sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen de, “Her zaman diyoruz üniversite sanayi iş dünyası iş birliği yapmalıdır. Bu ofis de yıllardır söylenen, lafta kalan hadisenin vücuda gelmesidir” dedi.


KTÜ Rektörü Süleyman Baykal ise, bu ofisin açılmasının uzun yıllardır arzu ettiği bir konu olduğunu ifade ederek, “Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmada üniversitelerin ne kadar önemli olduğunu cumhurbaşkanımız ifade etti. Bu bir adım. Bu ofis sadece bir adım olarak kalmaz karşılıklı ihtiyaç giderme anlamında da önemli gelişmeler olacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum” diyerek mesaj verdi.

Ofisin hayırlı olmasını dileyen Trabzon Valisi Yücel Yavuz da, “15 Temmuz kahpe girişimi hepimiz gördük. Ardık mazeretemizin bahanemiz yok. Sanayici en iyiyi üretecek. Dünya lideri konumuna gelmekten başka çaremiz olmadığını gördük” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber