Trabzon’da ücretsiz maske dağıtımı ne zaman başlayacak? İşte tarih!

Trabzon’da merakla beklenen “Ücretsiz maske dağıtımı” ne zaman başlayacak?

Trabzon’da ücretsiz maske dağıtımı ne zaman başlayacak? İşte tarih!

Haber61 - Haber Servisi - Okan Çıtlak

Dünya genelinde etkili olan ve Türkiye’de de etkisini sürdüren Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında vatandaşların sokaklara çıkarken maske takmaları önerilirken, bu durum kapalı alanlarda zorunlu hale getirildi.

Daha önceden eczanelerde ve çeşitli platformlarda gerçekleşen maske satışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maske satışını yasaklandığını ve ücretsiz dağıtılacağını açıklamasının ardından durdurulmuştu.

Önce PTT aracılığı ile dağıtılacağı belirtilen ve daha sonra cep telefonuna gelen kod ile eczaneler aracılığı ile vatandaşın temin edileceğini söylenmesinin ardından, Trabzon’da da bekleyiş başladı.

Trabzon Eczacı Odası’nın Sağlık Bakanlığı’ndan aldığı bilgilere göre maskeler 17 Nisan Cuma günü Trabzon’a gönderilecek ve ecza depoları aracılığı ile tüm eczanelere dağıtılacak. Dağıtım işleminin tamamlanmasının ardından Sağlık Bakanlığı’na bilgi verilecek ve Trabzon’da yaşayan vatandaşların cep telefonlarına mesaj gönderilmesi sağlanacak. Bu işlemin hızlı bir biçimde gerçekleştirmek için çalışmaların sürdüğünü belirten yetkililer, cep telefonuna kod gelmeden kimsenin eczanelere gitmemesi konusunda uyarılarda bulundular.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler