Trabzon'da turizm vaatlerinden eser yok!

Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga, sektörle ilgili problemleri gündeme getirerek Trabzon milletvekillerine sektörün sorunlarına duyarsız kalmaları nedeniyle tepki gösterdi.Trabzon'un, turizm hareketliliğinin önce

Trabzon'da turizm vaatlerinden eser yok!

Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga, sektörle ilgili problemleri gündeme getirerek Trabzon milletvekillerine sektörün sorunlarına duyarsız kalmaları nedeniyle tepki gösterdi.

Trabzon'un, turizm hareketliliğinin önceki yıla göre artış gösterdiğine dikkat çeken Çavga “Sektörde faaliyet gösteren profesyonel işletmeler bir önceki yıldan aldıkları tecrübeleri bu yıla yansıtmış ve gelen misafirleri şu ana kadar en üst düzeyde ağırlamışlardır. İnşallah bu durum sezon sonuna kadar da böyle devam edecektir. Ama gözden kaçırdığımız bir şeyler de yok değil. Örneğin geçen yıl askeri ticari ve turistlik özellikleri taşıyan ‘üçü bir arada’ limanımızda gördüğümüz dev gemileri bu yıl daha az görür olduk.

Bunun yanı sıra sahillerimizde ve turizm beldelerinde yaşanan altyapısal ve denetim eksikliklerinden kaynaklanan sorunlarda bir azalma görmedik. Bir başka husus 7 Haziran seçimlerinden önce gazetelerde okuduğumuz boy boy turizm vaatlerinden eser yok. Toplantılarımızda misafir ettiğimiz vekilleri ve gazetelerde boy boy turizm vaatlerini okuduğumuz vekilleri yayla şenliklerinde, geniş kitlelere boy gösterilecek ilçe iftar programlarında, düğünlerde veya cenazelerde görebildik.

Bazılarının gülcemalini görmek nasip olmadı bile. Her platformda Trabzon'un kurtuluşunun turizm olduğunu savunduğumuz bu ortamda, mevcut vekillerimizin şu ana kadar hele de içinde bulunduğumuz turizm sezonunda turizme bu kadar duyarsız kalışı hayret verici. Bu açıklamamı okuyanlar siyasi bir şey çıkarmaya uğraşmasınlar. Biz STK'yız. STK'nın açılımı Sivil toplum Kuruluşu'dur, 'Seçmen Tavlama Kuruluşu' değil. Seçimden önce bize önem verir hamleler yapanlar seçimden sonrada bu eleştirilere hazırlıklı olmalılar” dedi.

“Bu eleştirilerden siyasi partiler Trabzon'da aldıkları oy oranı kadar sorumludurlar” diyen Çavga “Bizim derdimiz gelecek yıllara sağlam bir turizm altyapısı oluşturmak. Bu bağlamda da meclisteki Trabzon'un vekillerinden beklentimiz var. Hükümet kurulmamış olabilir. Biz şuanda onlardan uçuk projeleri hayata geçirmelerini değil imkanları olduğunda bu projelere önem vereceklerini gösterir samimiyetlerini bekliyorduk.

Herhangi bir turizm beldesine basında yer alan bir ziyaret (AK Parti genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu'nun Uzungöl gezisi hariç) Trabzon'da düzenlenen Bölgesel Turizm Toplantısına katılım veya turizm ile ilgili iki kelime veya derneğimizden istenecek sezon ile ilgili bir bilgi talebi bize o samimiyeti yansıtırdı. Bütün bu saydıklarımızın olmayışı seçtiğimiz vekillerin Trabzon'un kurtuluşuna verdikleri önemi açıkça göstermektedir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler