Trabzon'da turizm sezonu ne zaman başlayacak? O tarihe işaret ettiler

TÜRSAB Doğu Karadeniz Yönetim Kurulu’nda Covid 19 açıklaması. “Mayıs sonunda işlerimizin başına dönmeyi planlıyoruz”

Trabzon'da turizm sezonu ne zaman başlayacak? O tarihe işaret ettiler

TÜRSAB Doğu Karadeniz Yönetim Kurulu telekonferans sistemi ile aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Covid 19 salgınının en çok etkilediği sektörlerden olan turizm ve seyahat acentalarının son durumu, ihtiyaçları ve gelecekle ilgili planlamalar ele alındı.

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Volkan Kantarcı, ‘bütün dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkileyen Covid 19 virüsü ile alakalı Devletimizin büyük bir mücadelesinin devam ettiğini, nüfus olarak büyük Avrupa ülkelerine  ve ABD’ye göre çok daha başarılı olduğumuzu’ söyledi.

Kantarcı, "Bizler seyahat acentaları olarak bu sürecin en kısa sürede normale dönmesini ve işyerlerimizin biran önce açılmasını özlemle beklemekteyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘ülke olarak tedbirlere uymamız durumunda Mayıs sonu itibariyle bir kısım normalleşmenin olacağını’ açıklaması bizlerin moralini biraz olsun yukarı yöne çevirmiştir. Seyahat acentalarımız zor zamanlar geçirmekteler. Destek paketinin ilk açıklanmasından sonra ihtiyaçları karşılamak içi ilave destekler gelmekte. Sicil ve kredi limiti sorunu olanlar ile geçen yıl kurulmuş seyahat acentalarımızın kredi kullanamama sorunu devam etmekte. Normalleşme sonrası Haziran ortalarına doğru iç turizmde biraz olsun hareketlenme beklemekteyiz, kayıpları minimize etmek için iş yapabileceğimiz her hafta, hatta her gün acentalarımız için çok daha önemli hale geldi. Dış turizmde ise şimdilik belirsizlik devam etmekte. 2021 sezonuna biraz olsun rahat ulaşabilmek için, Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan iç turizmi arttıracak ve teşvik edecek destek ve kolaylıklar beklemekteyiz. Bu krizle birlikte sektörümüzde, başta seyahat alışkanlıkları, öncelikler ve tur tercihleri olmak üzere birçok değişiklikler beklemekteyiz. Sağlık, hijyen ve izolasyon herkesin önceliği, dikkat edeceği konular olacaktır. Bunla ilgili olarak Bakanımız geçen hafta turizm sektörü için (ulaşım araçları, tesisler, mekanlar ve seyahat edecek yolculara yönelik) sertifikasyon sürecini başlatacaklarını açıklamıştı. Dünyada salgının etkileri devam ettiği sürece,  münferit seyahatler ve tur talepleri ön plana çıkacaktır. Büyük gruplar yerine butik gruplara, ailelere ve kişilere yönelik özel turların sayılarında artış olacak ve özel tur paketlerin sunumu seyahat acentalarımız açısından önem kazanacaktır. Bu durumun bölgemiz için avantaj olacağını düşünüyoruz. Doğa turizmi, dağcılık, trekking, fotosafari, yayla turizmi, çiftlik turizmi gibi alternatif turizm çeşitleri,  konaklamalarda ise butik oteller, apart ve pansiyonlara olan talepler artacaktır. Sezonun Ekim ortalarına kadar uzayacağını tahmin ettiklerini” dedi.

Trabzon'da turizm ne zaman başlayacak! O tarihe işaret ettiler

Trabzon'da turizm ne zaman başlayacak! O tarihe işaret ettiler

Trabzon'da turizm ne zaman başlayacak! O tarihe işaret ettiler

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber