Trabzon’da trafik haftası denetimi! Vali Ustaoğlu katıldı

Trabzon Valisi Ustaoğlu Trafik Haftası kapsamında denetime katıldı.

Trabzon’da ‘Trafik Haftası’ kapsamında Vali İsmail Ustaoğlu ve Emniyet Müdürü Metin Alper ile birlikte denetime katıldı.

Çömlekçi Mahallesinde Liman Kavşağında denetim yapan ekipleri ziyaret eden Vali Ustaoğlu, Emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek için “kemerim hep aklımda” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Emniyet Kemeri simülasyon aracına binen vatandaşla konuştu.

Denetim kapsamında durdurulan araç sürücüleri ile görüşen Vali Ustaoğlu uyarılarda bulunurken “trafik Haftası” kapsamında da sürücülere çanta hediye etti.

KAZA ANINI YAŞAMIŞ OLDU

Simülasyon aracına binen vatandaşın “aracın içinde denge kaybı oluyor. Kemer bağlı olduğu için denge korunmuş oluyor. Emniyet kemeri takılı olmasa kendi kontrolünüzden çıkacaksınız” sözleri üzerine Vali İsmail Ustaoğlu, “Bir vatandaşımızı simülasyon aracımıza bindirerek kaza anının nasıl olduğunu yaşamış oldu. Kemer takılı olduğu için, 360 derece döndü, yuvarlandı ama en ufak bir şey olmadı, kendi dengenize de koruyorsunuz. Kemerin ne kadar önemli olduğunu paylaşmış olduk” dedi.

Açıklamalarda bulunan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu şu ifadeleri kullandı;

“HEM UYARI YAPTIK HEM DE BROŞÜRLERİMİZİ DAĞITTIK”

"1-7 Mayıs tarihleri ülkemizde Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası olarak kullanıyor. Bizde burada Trafik ekiplerimizle birlikte vatandaşlarımıza bir farkındalık oluşturmak, trafikte vatandaşlarımızın kurallara uyması noktasında onlara hem uyarı yapmak hem de broşürlerimizi vatandaşlarımızla paylaşmak üzere böyle bir etkinlik düzenliyoruz. İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda ve göndermiş olduğu genelgelerle birlikte bu yıl daha ses getirici ve aktif olarak sahada tüm ekiplerimizle birlikte etkin bir şekilde kutlamaya çalışıyoruz. Geçirmiş olduğumuz bir pandemi süreci var. Bu pandemi sürecinde hem kurallara uymak diğer taraftan da vatandaşlarımızı özellikle trafik güvenliği noktasında uyarmak ve aydınlatmak çok çok önem arz ediyor. Bizde bugün burada Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizle birlikte burada bu etkinliği yapmaya çalışıyoruz. Bakanlığın paylaştığı çok güzel sloganlar var. Bunları vatandaşlarımıza hatırlatmaya çalışıyoruz. Bu noktada “öncelik yayanın, öncelik hayatın” sloganı başta olmak üzere “emniyet kemeri sizi hayata bağlar” gibi sloganlarla bugünü daha anlamlı kılacak etkinlikler yapmaya çalışıyoruz.

REHAVET UYARISI

Pandemi sürecinde genel hatlarıyla yansıyan olumsuz bir durum yok. Biz bir taraftan bakanlığımızın göndermiş olduğu genelgeler kapsamında tam kapanma sürecinde denetimlerimizi sıklaştırdık. Vatandaşlarımızı uyararak, ülkemiz için, sağlığımız için geleceğimiz için 17 günlük süre çok önem arzediyor. Vaka sayıları ülkemizde düşmeye devam ediyor. İlimizde de o anlamda hepimizi sevindiren düşüş devam ediyor. Bu bize rehavete sürüklememesi lazım. Hep birlikte kurallara uyarak 17 günlük sürecin sonunda inşallah daha umutlu olacağımızı ifade etmek istiyorum."

Trabzon’da trafik haftası denetimi! Vali Ustaoğlu katıldı

Trabzon’da trafik haftası denetimi! Vali Ustaoğlu katıldı

Trabzon’da trafik haftası denetimi! Vali Ustaoğlu katıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber