Trabzon'da toptancılar isyanda! Mahalle aralarından kurtulmak istiyorlar ama...

Trabzon Toptancılar Derneği bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. 

Trabzon'da toptancılar isyanda! Mahalle aralarından kurtulmak istiyorlar ama...

Trabzon Toptancılar Derneği bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. 

Dernek başkanı Mehmet Üçüncüoğlu en büyük sorunlarının depolama alanı olduğunu belirtti. TGC Ziyaretinde toptancılar, bulundukları yerde büyük sıkıntılar çektiklerini ifade ederken, "Normalde bu işin oluru, tüm ürünler merkeze gelir toplanır ordan küçük araçlarla şehir içine dağıtılır. Biz şuan büyük kamyon ve turlarda dağıtıyoruz" diye konuştu.

SAMSUN VE RİZE BAŞARDI
Trabzon Toptancılar Derneği Başkanı Mehmet Üçüncüoğlu, Trabzon’da Toptancılar için bir merkez istediklerini ifade etti.
Ücüncoğlu, “Kendini planlamış şehirlerde, tüm ürünler merkeze gelir. Ürünler, Toptancılar ve Ticaret Merkezine gelir oradan küçük araçlarla şehre dağılır. Biz Trabzon’da tırlar ile getirip, büyük kamyonlarla getirip dağıtıyoruz. Bunun getirilmesi, yolların bozulması var. Bunu Samsun, Rize başardı” diye konuştu.

30 YILLIK BİR SORUN
Üçüncüoğlu bu problemin 30 yıllık bir problem olduğundan bahsederek, “30 yıllık sorun. Bu şehrin bana göre birinci önceliği Çevre Yolu, ikinci önceliği mahalle aralarındaki toptancıların bir araya toplanması. Mahalle ve bina aralarının rahatlatılmasını talep ediyoruz.Toplu olsa, istihdam artabilir. Yeni yatırımcılar gelir işlerini büyütür. 

BELEDİYELER İLE GÖRÜŞMELER YAPTIK
Bu konuyla ilgili Büyükşehir, Akçaabat, Ortahisar, Yomra Belediyesi ile görüşmeler yaptık. Valiliğimizle de aynı şekilde… Toplumsal Hafıza oluşturmak istiyoruz. Bunun gerekliliğini biz biliyoruz ama, herkesin o noktaya gelmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

OSB’LER, DEPOLAMA ALANI OLARAK KULLANILIYOR
Üçüncüoğlu, “Büyüklerimiz, uğraşmış 30 sene olmamış. Bizde yeni genç arkadaşlarla başladık. İnşallah kısa zamanda hayata geçireceğiz. 
Bu şehir için ihtiyaç haline geldi bu durum.
Şu an OSB’lerde üretim tesislerinin depolama alanı olmadığı için, 3’de 1’i en az depolama alanı kullanılıyor. Başka şehirlerde buna OSB Yönetimleri izin vermez. OSB’lerde arsalar teşvikle, binalar teşvikle yapılıyor. Yok yani.. Depolama için nereye gitsinler?
Toptancıların bir arada olduğu merkez yapmak istiyoruz. Şehrin TIR ve kamyon garajına ihtiyacı var” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber