Trabzon’da terör örgütünün 39 üyesi tutuklandı

Trabzon Polisi FETÖ/PDY’nin kripto imamları olarak bilinen ‘mahrem imamların’ 39’unu gözaltına alarak örgütün İl yapılanmasına ağır darbe vurduğu ortaya çıktı.

Trabzon’da terör örgütünün 39 üyesi tutuklandı
 Haber : Şükrü Üçüncü
Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü terör örgütü FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu operasyonlar kapsamında örgütün Trabzon yapılanmasına yönelik ağır darbeler vuruldu. Trabzon Polisinin FETÖ/PDY’ye yönelik yapmış olduğu operasyonlarda ise; il yapılanması ağır darbe aldığı öğrenildi.
 
39 MAHRAM İMAMI TUTUKLANDI
 
Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; bu operasyonlar kapsamında Trabzon’da örgütün 39 ‘Mahrem İmamı’ olduğu tespit edildi. Trabzon  İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube, Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlar İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu hem teknik hem de fiziki takipler sonucunda örgütün Trabzon  yapılanmasını 39 Mahrem İmamın yaptığı tespit edildi.
 
ÇEŞİTLİ OPERASYONLARDA YAKALANDILAR
 
Ekipler; bu çalışma sonrasında gizli olarak yürütmüş olduğu operasyonda 39 mahrem imamını gözaltına alarak Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne sevk etti. Çeşitli operasyonlarda gözaltına alınarak Emniyette sorgulanan mahrem imamlarının ise; daha sonra sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak Bahçecik Cezaevine gönderildi. Bir süre öne Türkiye’de mahrem imamlarına yönelik başlatılan operasyonlarda ülke genelinde Bin 9 mahrem imamı gözaltına alınmıştı. Bu imamların 39’u Trabzon’da örgüt adına faaliyet yürütüyordu.
 
MAHREM İMAMI NE DEMEK?
 
 
Mahrem imamların sorumluluğundaki öğrenciler, sadece askeri okullar, Polis Koleji ve polis akademisi, hukuk ve mülki idarede görev almaları için Mülkiye’ye yönlendiriliyorlar. Bu yönlendirme sırasında sorular sınav öncesinde kendilerine veriliyor.
 
Sınavları kazanan öğrencilerin mahrem imamları, okulun bulunduğu kente giderek öğrenciyi yeni mahrem imama teslim ediyor. Mahrem imamlar, belirli periyotlarda eski öğrencisi ile görüşmekte, bu şekilde öğrenciye kendisinin takip edildiği ve değer verildiği duygusu aşılanıyor.
 
Mahrem imamların sorumlu olduğu evlerde yoğun örgüt propagandası yapılarak katı bir itaat ve biat kültürü aşılanıyor.
 
Mahrem imamların sorumlu oldukları evler üstü konumda bulunan örgüt yöneticilerince sürekli denetleniyor.
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber