Trabzon'da TEOG Damgası!

Trabzon son yıllarda eğitim anlamında büyük başarılara imza atıyor.   Bu senede ilköğretimden ortaöğretime geçiş sınavı olarak nitelendirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş(TEOG) sınavında Trabzon'da 3 öğrenci büyük başarı sağladı.   Bener Cordan Orta

Trabzon'da TEOG Damgası!
Trabzon son yıllarda eğitim anlamında büyük başarılara imza atıyor.
 
Bu senede ilköğretimden ortaöğretime geçiş sınavı olarak nitelendirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş(TEOG) sınavında Trabzon'da 3 öğrenci büyük başarı sağladı.
 
Bener Cordan Ortaokulu'nda öğrenim gören 8.sınıf öğrencilerinden Beyzanur Büşra Karagöl, Emina Dilara Akıltürk ve Muhammet Emin Yıldırım TEOG sınavında bütün soruları doğru cevaplayarak Trabzon'a büyük gurur yaşattı.
 
Bu önemli başarıya imza atan öğrenciler ve Bener Cordan Ortaokulu Müdürü Çetin Zaim Haber61.net'e sınava nasıl hazırlandıkları ve başarının sırrını açıkladılar.
 
 
Öğrencilerden Beyzanur Büşra Karagöl yaptığı açıklamada; zaten yazdan beri TEOG sınavına hazırlandığını ifade ederek, "böyle bir şey bekliyordum, çünkü çok çalıştım. Yazın devamlı kurslara gittim. Birkaç kere her dersin konusunu tekrar ettim. Onları tekrar dinledim. Anlamadığım şeyleri sordum, onların üzerine yoğunlaştım. Ve unutmamak için devamlı tekrar ediyordum. Sınava girmeden önce de o kadar çok soru çözmüştüm, iki haftamı sırf buna ayırmıştım, okula gitmemiştim. O kadar kendime güveniyordum ve hazır hissediyordum ki, zaten sınavdan önce düşünüyordum açıkçası ve bazı arkadaşlarım sen yapamazsın full çekemezsin demesine rağmen yaptım ve biraz da onların demesiyle hırslandım. Sınavdan önce de  bekliyordum böyle bir şey" dedi.
 
2-302.jpg
 
Her zaman programlı çalıştığını dile getiren Muhammet Emin Yıldırım ise "odamda görebileceğim bir panoya ders çalışma programı falan astım. Yani bir yandan ailemin desteği ile ve bir yandan yapamadığım sorularımı öğretmenlerime sordum. Sosyal hayattan da kopmadım. Yani TEOG akşamı, ondan önceki akşamları her gün dışarı çıktım. Ben ders çalışma çizelgeme en fazla üç yanlışım çıkar diye bir yazı yazmıştım. Ondan sonrada dediğim gibi oldu. Full çektim. Çok fazla beklemedim ama  sevindim duyunca" ifade etti.
 
"Kendime vakit ayırıyordum. Ama bir zamandan sonrada bırakıp derse geçiyordum." diyen Emina Dilara Akıltürk "okula normal olarak gidiyordum. Okuldaki derslerden çıktığı için okuldaki dersleri dinleyip evde çalışarak yaptım" dedi.
 
198294-001.jpg
 
HAYATTAN TAMAMEN KOPMAYA GEREK YOK
 
Beyzanur Büşra Karagöl sınav hazırlığı ile sosyal yaşamı nasıl dengeledikleri sorusuna sosyal hayattan tamamiyle kopup sadece ders çalışmaya gerek olmadğını belirterek," çünkü gerçekten yanlış bir şey . Tabi ki bazı isteklerinden vazgeçmeleri lazım. Mesela ben internetten film izlemeyi çok severim, müzik dinlemeyi çok severim. Tabi bunları yaptım da her gün yapmadım. Buna bir sınır koydum. Bunun yerine ders çalıştım ama şunu biliyordum ki eğer ben bu sınavı iyi yaparsam ve kazanırsam gelecekte zaten bunları izleyip daha iyi bir hayatım olacaktı. Yani bunu düşünerek sınır koydum. Ayrıca diğer öğrenciler spora gitmiyorlar, kendilerini bazı şeylerden alıkoyuyorlar ama ben öyle bir şey yapmadım. Hem resim kursuna gittim hem yüzme kursuna gittim. Çünkü bunları yaparak daha da motive oluyorsun ve şunu farkettim spora gittikten sonra daha iyi ders çalışıyor. Spora gidiyorsun o seni motive ediyor ve mutlu oluyorsun. Çünkü sevdiği şeyleri yapmak insanları mutlu ediyor. Yani spora giderek daha başarılı olabileceklerini düşünüyorum" şeklinde konuştu.
 
Diğer öğrencilere sınava hazırlık konusunda tavsiyede bulunan Muhammet Emin Yıldırım da "ben düzenli çalışmalarını tavsiye ederim. Bence bunda ailenin payı da öğretmenin payı da  çok büyük. Bunu da unutmamak lazım" dedi.
 
Emina Dilara Akıltürk ise tavsiye konusunda "dersi derste dinlemek çok önemli, onu anladıktan sonra zaten eve gidince üstüne koyarak, testler çözerek bunu pekiştirebilirler. Bence de özel hayatlarından sosyal hayatlarından kopmamaları lazım, her şeyi ölçüsünde yapmak gerekiyor diye düşünüyorum" dedi.
 
3-139.jpg
 
BU SÜRECİ ONLARLA BİRLİKTE YAŞADIK
 
Bener Cordan Okul Müdürü Çetin Zaim yaptığı açıklamada TEOG serüveninde  tabi ki zorluklarla karşılaştıklarını belirterek, "her ailenin bir çocuğu var, bizim 290 idi, şimdi son sınıflar olarak 230 oldu. Onlarla beraber yaşadık bu süreci. Benim arkadaşlarım, çok kaliteli bir ekibim var, kaliteli öğretmenlerim var. Çocuklarımız birbirinden güzel, birbirinden çalışkan aileleri de öyle. Öğretmen arkadaşlarımla dersin dışında 16 saatlik bir program yapıyoruz. Cumartesi Pazar haftanın 7 günü okuldayız. 16 saatin haricinde hem derslerde hem ders dışında beraberiz. Son bir cümle olarak özetlersek, bu çocuklarımız yapabileceği hataların hepsini yaptılar. sınavda da hatasız bir sınav çıkardılar" diye konuştu.
 
Okul Müdürü Çetin Zaim açıklamalarını şöyle sürdürdü;
 
Diğer çocuklarımızda da 115 ve üzeri net yapan 26 öğrencimiz var. 110’un üzerinde yapan 46 öğrencimiz var. Bu çocuklarımız diğer arkadaşlarına örnek oldular. Ne kadar anlatırsanız anlatın veliye de öğrenciye de. Şöyle bir iki tane canlı örnek verdiğimizde çok şey yapmış oluruz. Öğretmen arkadaşlarımızı çok çalışkanlığı, azmi ve tekrarlılığı hepsi için de, öğrencilerimizin de böyle pırıl pırıl, tertemiz, eğitimde, öğretimde sosyal faaliyetlerde, bu zorlukları hep beraber aştık, hep beraber yolun yarısındayız. Bir sonraki dönem inşallah yolun sonunda da bu sayıyı arttırarak 3-5 ne ise nereye kadar giderse, ama çok iyi bir kadromuz var. Bu arkadaşlarımızla beraber bu işi rahatlıkla götüreceğimizi ve gerek Türkiye’nin gerekse Trabzon’un en iyi okullarına bu öğrencilerimizi yerleştireceğimize inanıyor, o amaçla çalışmalarımızı sürdüyoruz. 
 
1-791.jpg
 
GEÇEN YIL DA BÖYLEYDİ
 
Geçen yıl da böyleydi. Geçen yılki çalışmalarımızı da özetlersek Karadeniz birincisi olarak, Türkiye birincisi olarak bir çocuğumuzu Galasaray Lisesi'ne gönderdik. Diğerleri sağolsun Trabzon’da da kalmak istediler. Ötekilerin 33 tanesini Fen lisesine yerleştirdik. bu yıl da öyle dışarıya gitmek isteyen, dışarıdan gelmek isteyen herkes, böyle karışık bir şekilde en iyi okullarda okumaya hak kazanacaklardır. Onlar en iyisine layıklardır. Biz de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. 
 
Tabiki seçme değil olay. Şöyle adrese dayalı sistemde dışarıdan gelen de var ama adrese dayalı bir sistemde Hasan Saka İlkokulu'ndan gelen öğrenci adrese dayalı olarak bizim havuzumuza düşer. İsteyenler kalır, istemeyenler ise başka bir okula giderler.  %10 luk %5 lik bir değişim yaşadık. Bizden de giden vardır muhakkak ama bu öğrencilerimizin hepsi tabiki burada ikame ediyorlar ilkokuldan beri bizdeler. Onun için bu başarı tesadüf değil, bir yerde bir başarı varsa orada bir şeyler farklı yapılıyordur. Bu muhakkak aile, öğrenci, öğretmen kadrosunun yaptığı, yani okulun çalışması, bu ayrıcalıkları, bu farklılıkları, öğretmenlerin yaptığı bazı farklı çalışmalar meydana getirir. Çünkü 7 gün okuldayız ve okul da artık bir nevi evimiz oldu. Evimizden daha fazla kullandığımız bir alan oldu. Onun için bunlar devam ettikçe bu öğrenciler sonraki yıllarda da karşımıza çıkacak, hep beraber daha iyi daha iyi başarılar elde edeceğimize yürekten inanıyorum. 
 
Çocuklar gerekeni söylediler. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Planlı çalışmak, programlı çalışmak bir de kendine fazladan zaman ayırmak önemli. Sadece ders çalışmak değil, sosyal etkinliklere katılmak, çeşitli spor, kültürel etkinliklere katılmak ama olabildiğince fazla soru çözmek yani ne demiştik konuşmamızın başında bir çocuğumuz şöyle söyledi ben yapabildiğim hataların hepsini sınavdan önce yaptım. Tabi ki dersleri iyi takip etmek okulunu iyi takip etmek dersi derste öğrenmeye çalışmak v e öğrenciye sunduğu kurslardan, etütlerden yaralanmak. Ders derste öğrenilir, okulda öğrenilir. Sonrası çocukların, ailelerin, kendilerinin. Bu enerjiyi, sinerjiyi birleştirerek, bu başarıyı yakaladık. Bundan sonra inşallah gelecek yıllarda büyük başarılara imza atacağız hep beraber.
 
Haber: Tuncay Lakot 
Kamera : Tolga Şahin

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber